Jutges i fiscals firmaran un acord amb el govern el dimarts i desconvoquen la vaga

L’organització majoritària del sector, APM, hi discrepa perquè no considera satisfactòria la proposta del Ministeri de Justícia

Imatge de la mà d'un jutge, amb la toga negra que vesteixen en les vistes orals.
Imatge de la mà d'un jutge, amb la toga negra que vesteixen en les vistes orals. / Europa Press
18 de maig 2023 - 19:53

Sis de les set associacions de jutges i fiscals firmaran dimarts que ve un acord amb el govern que inclou una pujada salarial d'uns 450 euros bruts mensuals i altres millores laborals. Per això han desconvocat la vaga indefinida que tenien prevista a partir del dilluns vinent.

Amb l'acord tancat, queda formalitzar-lo amb les firmes dels ministeris de Justícia i d'Hisenda i Funció Pública; la majoritària Associació Professional de la Magistratura (APM) és l'única que discrepa amb la proposta perquè no la considera "satisfactòria", en paraules del seu portaveu, Juan José Carbonero. Aquest ha apuntat que encara "hi ha temps d'acostar posicions", encara que ara la situació és "més difícil".

L'última oferta de l'executiu consisteix en un paquet de 46,7 milions d'euros, que es tradueix en una pujada d'uns 450 euros bruts al mes i altres millores laborals, com un augment de places en les carreres judicial i fiscal, un increment en el complement de destí i la creació d'una taula de diàleg anual. 

Després de l’última reunió entre els sindicats i l’equip de Pilar Llop Carbonero, ja es va pronunciar en termes similars, afirmant que la nova oferta era menys “inacceptable” que l’anterior, però que continuava sent-ho. No obstant això, segons informaren fonts pròximes a la negociació, altres de les associacions convocants sí que veien amb bons ulls la proposta econòmica de Justícia i podien estar disposades a acceptar-la per a posar fi al conflicte. 

Aquesta no és la primera reclamació per part del personal de justícia el 2023. Els lletrats de l'Administració de Justícia (LAJ) van aconseguir després de dos mesos de vaga que el govern desemborsara 22,7 milions d'euros per a millorar les condicions salarials dels 4.000 funcionaris que integren aquest cos. D’altra banda, els funcionaris de l'administració de justícia que no són jutges ni fiscals (uns 45.000) mantenen una vaga amb aturades parcials i totals des del passat 17 d'abril per a demanar uns 200 milions i amenacen amb una vaga total i indefinida a partir del 22 de maig.

També et pot interessar

stats