El jutge veu indicis d'homicidi imprudent en el cas d'Aitor, el xiquet de Petrer que va morir després d'acudir cinc vegades a urgències

Els fets van ocórrer el 2020 i Marta Gonzálvez Alba, la iaia i tutora legal del menor, va denunciar la història a través de les xarxes socials

La família sempre ha assegurat que la mort del xiquet es podria haver evitat

El jutge d'Elda (Vinalopó Mitjà) que investiga la mort per peritonitis d'Aitor, el xiquet de huit anys de Petrer (Vinalopó Mitjà), després d'acudir fins a cinc vegades a urgències el 2020 veu indicis d'homicidi per imprudència greu per part de les dues metgesses investigades en la causa.

En l'acte que ha dictat el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 3 d'Elda, acorda continuar amb les diligències prèvies i que es done trasllat a la Fiscalia i a l'acusació particular perquè sol·liciten l'obertura de judici oral i presenten l'escrit d'acusació o sobreseïment de la causa.

Aquest acte ha sigut recorregut per les defenses, així com per l'acusació particular, que exerceix l'advocada Raquel Sánchez en nom de la iaia i tutora legal d'Aitor, Marta Gonzálvez, que actua com a mare del xiquet des que era nadó.

La lletrada considera els fets constitutius d'un delicte d'homicidi per comissió per omissió i reclama que el cas siga jutjat per un jurat popular en l'Audiència Provincial d'Alacant. El jutge estima, sense perjudici d'ulterior qualificació jurídica, que dels fets indiciaris es desprén que les dues metgesses van cometre un delicte d'homicidi per imprudència greu, castigat amb una pena de fins a quatre anys de presó.

En l'acte, el jutge recull tots els indicis que apunten a una possible imprudència en l'atenció mèdica al menor, la mort del qual, assegura, «era evitable en un 70%» quan la matinada del 28 d'octubre del 2020 va acudir a urgències del centre de salut Petrer II i una de les metgesses investigades no el va enviar amb caràcter urgent a l'hospital.

Per contra, li va subministrar Buscapina, li va donar l'alta i el menor va tornar al seu domicili. Amb aquesta actuació, assenyala l'acte, «es va incrementar el risc de mort del menor», que va morir poques hores després a l'hospital.

Tot va començar el 24 d'octubre del 2020, quan el menor va sentir un fort dolor abdominal. Segons la família, que els dies següents el va portar a rebre atenció mèdica fins a cinc vegades, només li van fer una anàlisi d'orina per a descobrir l'origen del dolor. Finalment, el xiquet va morir al centre de salut el 28 d'octubre.

L'autòpsia, realitzada per via judicial, va revelar que Aitor havia mort per una peritonitis. Hores després del soterrament, Marta Gonzálvez, la iaia i tutora legal, va denunciar la història a través de les xarxes socials, on es va viralitzar.

La família sempre ha assegurat que la mort del xiquet es podria haver evitat perquè, com consta en l'informe forense, li van administrar un analgèsic indicat només per a adults. En un primer moment, el mateix informe exculpava els metges que van atendre el xiquet perquè no va presentar la simptomatologia típica ni la clínica "suficientment alarmant" per a pensar que podria ser letal.

També et pot interessar

stats