La justícia investiga dues metgesses que atengueren Aitor, el xiquet de Petrer mort després d'acudir cinc vegades a urgències

Han de declarar en el jutjat el 12 de desembre, després que un informe pericial haja conclòs que hi hagué mala praxi en l'atenció hospitalària del menut, de 8 anys

El veïnat de Petrer s'ha reunit per recordar Aitor amb la seua família
El veïnat de Petrer recorda Aitor, el menut mort / Cristina Badal

El jutjat que investiga la mort d'un xiquet de 8 anys a Petrer després d'anar cinc vegades a urgències, ha citat a declarar com a investigades les dues últimes metgesses que el van atendre. La titular de la sala ha pres la decisió després de considerar un informe pericial que conclou que hi hagué mala praxi en l'atenció al menut. 

El 28 d'octubre de 2020, Aitor va faltar a sa casa per una peritonitis que no li van detectar. Va acudir fins a cinc vegades al metge, entre visites al centre de salut de Petrer i a l'Hospital d'Elda, i li diagnosticaren erròniament una gastroenteritis. L'episodi va coincidir amb un dels moments de més congestió hospitalària per la pandèmia de coronavirus.

El cas es va fer viral després que l'àvia del menut, Marta Gonzálvez, gravara un vídeo en què denunciava que el personal sanitari no li va fer proves diagnòstiques suficients. La família defensa que la mort podia haver-se evitat i ha portat els fets davant la justícia, que ara tracta d'esclarir si realment hi hagué una negligència mèdica. 

D’acord amb el relat de Marta, durant cinc dies Aitor va patir forts dolors de panxa i vòmits, però sols li practicaren una analítica d'orina la primera vegada que va anar al metge. A continuació li van administrar medicació contra les nàusees, com si es tractara d'una gastroenteritis, i el van enviar a casa. En l'autòpsia consta que va prendre un analgèsic indicat només per a adults. Cal recordar, però, que l'informe forense exculpa els facultatius que van atendre la víctima, perquè no presentava la simptomatologia típica ni un quadre clínic "prou alarmant" per a pensar que podria ser letal.

El jutjat va descartar per això imputar inicialment els set doctors que atengueren el menut, però l'últim informe pericial apunta que sí que hi hagué males pràctiques i determina citar com a investigades les dues últimes facultatives que el tractaren. En el cas de la primera, tot apunta que l'error va ser donar l'alta a Aitor sense practicar-li més proves complementàries. La segona va ser qui li va subministrar una medicació no recomanada en xiquets, que podria haver accelerat la peritonitis que va posar fi a la seua vida. Ambdues estan cridades a comparéixer el pròxim 12 de desembre. 

 

També et pot interessar

stats