El jutge de guàrdia obri una investigació sobre el xiquet de 8 anys mort a Petrer

La família del menut ha denunciat que l’havien dut 5 vegades a urgències per forts dolors de panxa.

Façana principal de l'hospital d'Elda, on va acudir el menor amb son pare per vòmits i mal de panxa
Façana principal de l'hospital d'Elda, on va acudir el menor amb son pare per vòmits i mal de panxa / À Punt NTC

El jutge de guàrdia ha decidit obrir una investigació al voltant de la mort d’un xiquet de huit anys que havia anat cinc vegades a urgències, després que la família haja demanat l’autòpsia.

Un xiquet de 8 anys ha mort a Petrer després d'anar fins a cinc vegades en només cinc dies a les urgències del centre de salut d’aquest municipi i les de l'Hospital General d’Elda, on li van donar tractament per a una gastroenteritis.

La família denuncia que no li van fer proves diagnòstiques i ha demanat l’autòpsia per a poder saber de què ha mort. Després d’aquesta demanda és quan el jutge de guàrdia ha decidit obrir una investigació per a aclarir les causes de la mort del menut, segons fonts de la Conselleria de Sanitat Universal.

El cas d’aquest xiquet s’ha fet viral després que l'àvia del menut gravara un vídeo en què explicava el cas. D’acord amb el seu relat, durant 5 dies el xiquet va tindre forts dolors de panxa i vòmits. Però l'àvia denuncia que al menor només li van fer una analítica d'orina el primer dia, però cap altra prova diagnòstica, com una anàlisi de sang o una ecografia. “Cinc vegades va estar en urgències i l’han deixat morir, no permeteu això si aneu a l’hospital”, adverteix en el vídeo que ha compartit en les xarxes socials. La dona lamenta que únicament li donaren un medicament per a tallar-li els vòmits “i el van enviar a casa”.

La família del menor considera que a causa de la pandèmia no es tracta com cal altres pacients que acudeixen a les urgències. “Em van dir que no el podien auscultar perquè el xiquet no es deixava, quan ell els deia que si es posava cap amunt no podia ni respirar del dolor”, apunta l'àvia.

Elevada incidència de la Covid-19 a l’àrea sanitària

Es dona la circumstància que la incidència del coronavirus a Elda i Petrer és molt elevada, en les últimes setmanes s’ha descontrolat la transmissió del virus en aquesta zona. En l’última setmana s’han registrat 685 contagis a tot el departament sanitari d’Elda, que té l’hospital on va ser atés el xiquet com a centre de referència.

Ara, quan la pèrdua del menor de Petrer ja és irreparable, l’autòpsia determinarà la causa exacta de la mort. Per la seua banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat a À Punt Notícies que ha facilitat a la família tota la documentació requerida. Així mateix, fonts de Sanitat Universal mantenen que no els consta que la família haja denunciat a la Generalitat.

També et pot interessar

stats