Petrer recorda Aitor, el xiquet que va morir després d'acudir cinc vegades a l'hospital

Tot i que l'informe forense ho descarta, la família del menor continua lluitant perquè la justícia demostre que va haver-hi negligència mèdica

El veïnat de Petrer s'ha reunit per recordar Aitor amb la seua família
El veïnat de Petrer s'ha reunit per recordar Aitor amb la seua família / Cristina Badal

La família d'Aitor, el xiquet que va morir d'una periotonitis després d'acudir fins a cinc vegades a l'hospital d'Elda i el centre de salut de Petrer (Baix Vinalopó) ha convocat una concentració aquest diumenge a la vesprada, a les 18:00 hores, al parc del Campet del Petrer en memòria del seu fill, el dia en què hauria complit 9 anys.

El veïnat, durant l'acte en memòria d'Aitor
El veïnat, durant l'acte en memòria d'Aitor / Cristina Badal

Tot va començar el 24 d'octubre de 2020, quan el menor va sentir un fort dolor abdominal. La seua família, que en els següents dies el va portar a rebre atenció mèdica fins a cinc vegades, ha assegurat que només se li van practicar una anàlisi d'orina per a descobrir l'origen del seu dolor. Finalment, el seu fill va morir al centre de salut el 28 d'octubre.

L'autòpsia realitzada per via judicial va revelar que Aitor havia mort per una peritonitis. Hores després del soterrament, Marta Gonzálvez Alba, la seua iaia i tutora legal, va denunciar la història a través de les xarxes socials, on es va viralitzar.

La família assegura que la mort del xiquet es podria haver evitat perquè, com consta en l'informe forense, li van administrar un analgèsic indicat només per a adults. Cal recordar, però, que el mateix informe exculpava els metges que van atendre el xiquet perquè no va presentar la simptomatologia típica ni la clínica "suficientment alarmant" per a pensar que podria ser letal.

El procés judicial continua en fase d'instrucció i la familía ha aconseguit el vistiplau de la jutgessa perquè un especialista forense de pediatria digestiva realitze una nova anàlisi de l'autòpsia. Així, busquen que aporte respostes a l'actuació del personal mèdic i demostrar la negligència que asseguren està darrere de la mort d'Aitor.

La família d'Aitor es dirigeix al veïnat de Petrer
La família d'Aitor es dirigeix al veïnat de Petrer / Cristina Badal

També et pot interessar

stats