El jutge ajorna la declaració de la mare del presumpte autor del crim de Marta Calvo

La mare de Jorge Ignacio Palma havia demanat ajornar la declaració i declarar per videoconferència des de Mallorca i el jutjat ho ha acordat "per motius econòmics"

Imatge del moment de la detenció de Jorge Ignacio Palma
Imatge del moment de la detenció de Jorge Ignacio Palma
14 d'octubre 2021 - 19:55

El jutge d'instrucció número 20 de València ha acordat ajornar al 21 d'octubre la declaració, en qualitat de testimoni, de la mare del presumpte autor del crim de Marta Calvo, que a més podrà comparéixer per videoconferència des de Mallorca i evitar així el desplaçament.

La vespra de comparéixer, la mare de Jorge Ignacio Palma, principal sospitós de la mort de Marta Calvo i d’altres dues joves, havia demanat al jutge que li permetera declarar demà per videoconferència des de Palma, la ciutat on resideix.

Segons una provisió a la qual ha tingut accés Efe, el jutjat ha acordat l'ajornament "per estimar justificada aquesta petició de la testimoni, per motius econòmics en el desplaçament des de Palma". Les acusacions particulars tenen previst recórrer contra aquesta resolució.

"Si algú sap alguna cosa, evidentment és la mare"

El titular d'aquest jutjat la va citar en qualitat de testimoni el 5 d'octubre, a petició de les acusacions particulars, perquè responguera a les preguntes que hagueren de formular les parts.

Aquesta declaració la van sol·licitar els lletrats de les acusacions particulars, Pilar Jové i Juan Carlos Navarro, i l'acordà el jutge instructor a la tercera, ja que l'havia rebutjada en dues ocasions.

Jové, l'advocada que representa la mare de Marta Calvo, va justificar la petició de declaració de la mare del sospitós a partir de la declaració d'un amic del detingut davant de la Guàrdia Civil que va afirmar que "si algú sap alguna cosa, evidentment és la mare".

També l'havia demanada l'advocat Juan Carlos Navarro, que representa diverses dones que van sobreviure a les trobades sexuals amb cocaïna amb el detingut, sobre la base d'un informe psiquiàtric incorporat recentment a la causa que indica que la mare no aprovava el seu estil de vida i que al seu entendre evidencia un alt nivell de complicitat entre tots dos.

La mare del detingut residia en el moment dels fets, i també en l'actualitat, a Mallorca, encara que es té constància que el cap de setmana posterior a la desaparició de Marta Calvo va estar amb el seu fill a Manuel, localitat a la Ribera Alta, ja que era l'aniversari d'ell. La mare va estar al mateix habitatge on, segons la versió del fill, es va produir la mort de Calvo i el posterior esquarterament del cos.

El 6 d'octubre va concloure sense èxit l'última de les recerques del cadàver de la jove Marta Calvo. Aquesta última operació va tindre lloc al pou abandonat de Senyera.

També et pot interessar

stats