José Manuel López (catedràtic de Bioquímica): "Des que ens alcem fins que ens gitem, tot el progrés científic ens rodeja"

La ciència busca en una jornada a Alcoi la complicitat de la societat explicant l'impacte que té en el dia a dia

La venda a pèrdues i les promocions enganyoses, prohibides a partir d’ara en els supermercats
La venda a pèrdues i les promocions enganyoses, prohibides a partir d’ara en els supermercats

José Manuel López Nicolás, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Múrcia, ha explicat aquest matí en la ràdio d'À Punt la importància de la ciència en la societat.

El catedràtic ha centrat la seua entrevista en la ciència i les "xicotetes coses, les que ens envolten, del dia a dia". El científic, més en concret, s'ha centrat en el sector de l'alimentació i ha anticipat que la conferència que donarà el pròxim dimecres, que posarà el focus en l'estudi de les etiquetes dels aliments de venda al públic .

"Després de moltíssims anys dedicat a la divulgació de la ciència crec que s'enganxa més la societat parlant-li que el progrés científic i tecnològic afecta la seua roba, el seu menjar, els dispositius mòbils, les lents de contacte, a tot", ha explicat. El divulgador remarca la necessitat d'explicar a la gent que el treball científic "els afecta en el seu dia a dia".

López participarà en una conferència, titulada "Què fa un científic a un supermercat?", en la setmana de la ciència al campus d'Alcoi, que durant les pròximes setmanes acostarà la ciència a la societat. Amb aquesta edició, la setmana de la ciència torna a ser presencial i enguany comptarà amb huit conferències de camps molt diversos.

López considera que la societat no és conscient de l'impacte del treball científic i considera necessari fer un esforç perquè així s'entendran millor les reivindicacions, com ara la de dotar la ciència d'un major pressupost. "Des que ens alcem fins que ens gitem, tot el progrés científic ens rodeja. Sembla que és caigut del cel. i no, ve perquè hi ha investigadors i investigadores que estan ahí, espentant. Cal fer-ho veure", remarca.

El catedràtic ha baixat al terreny i ha parlat de la moda de "sense" conservants, colorants, etc., i ha defensat que aquests productes no són negatius i, per contra, són necessaris.

També et pot interessar

stats