Espanya escala posicions fins a l'onzé lloc i aporta ja el 3,3% de la ciència mundial

Ha superat l'any passat per primera vegada la barrera dels 100.000 documents científics i ocupa el seté lloc mundial en publicacions relacionades amb la Covid-19

Investigadors en una imatge d'arxiu
Investigadors en una imatge d'arxiu / Europa Press

Espanya ha escalat fins a l'onzé lloc mundial i aporta ja el 3,3 per cent de la producció científica que es genera cada any en el món i molts d'aquests treballs, entre els quals es troben nombroses investigacions sobre la Covid-19, s'han situat a més entre els més citats.

Les dades del Ministeri de Ciència i Innovació revelen que Espanya va superar l'any passat per primera vegada la barrera dels 100.000 documents científics, o que ocupa el seté lloc en la classificació mundial en publicacions relacionades amb el coronavirus SARS-CoV-2 responsable de la pandèmia mundial.

Amb aquestes xifres Espanya se suma aquest dimecres al Dia Mundial de la Ciència per a la Pau i el Desenvolupament, una celebració promoguda per l'ONU des de fa vint anys i que en aquesta edició ha posat el focus en el canvi climàtic i en la contribució de la investigació a la lluita contra aquest desafiament global.

A la vista de les dades, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha subratllat l'aportació dels científics espanyols a escala mundial i ha incidit en la importància d'intensificar els esforços per a aconseguir que els coneixements que estan generant es transferisquen a la societat.

"L'objectiu és aconseguir que Espanya se situe també en nivells d'excel·lència en la translació d'aquests coneixements i publicacions, perquè es convertisquen en avanços tangibles i beneficiosos per a les persones" Diana Morant - Ministra de Ciència i Innovació

Les dades del seu ministeri revelen que el 15% de la producció científica espanyola pertany al "selecte" grup del 10% que formen els treballs més citats del món. Aquest nivell de "excel·lència" és similar al de països com Alemanya o França.

La ministra ha destacat que la ciència i la tecnologia "obriran als nostres joves un món d'oportunitats laborals de qualitat" i la rellevància que el seu departament concedirà a la divulgació científica, amb un pressupost en 2022 per a aquesta finalitat de 4,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats