Jorge Ignacio Palma, un acusat tranquil, fred i desafiador

Condemnat per delictes de narcotràfic, no ha reconegut cap de les acusacions excepte que va esquarterar el cos de Marta Calvo

Jorge Ignacio Palma, un acusat tranquil, fred i desafiador / À Punt NTC

Jorge Ignacio Palma s'ha mostrat tranquil i molt atent durant totes les jornades del juí, sempre pulcrament vestit i arreglat. Nascut a Colòmbia i condemnat per delictes de narcotràfic, no ha reconegut cap de les acusacions. L'únic que assegura és que va esquarterar el cos de Marta Calvo després que morira al seu costat. 

De vegades ha gesticulat mostrant la seua disconformitat amb els testimonis. Però, tal com s’han referit les acusacions, es tracta d’un assassí en sèrie fred i calculador amb el sofriment de les seues víctimes. Calculador, de vegades submís i altres vegades desafiador ha arribat a enfrontar-se amb les acusacions fins al punt que la seua advocada el va fer callar.

Jorge Ignacio Palma era conegut en el món del narcotràfic com "el doctor" pels seus coneixements sobre les propietats de la cocaïna. Les acusacions sempre han mantingut que utilitzava la droga com una arma homicida. “No només va matar les víctimes, sinó que l’assassinat es va produir en un context de domini i superioritat”, ha assegurat l’advocat de l’acusació particular, Juan Carlos Navarro. 

Palma ha reiterat que Marta Calvo va morir accidentalment al seu costat. Ell va decidir esquarterar el cos i llançar-lo en contenidors. Inicialment, va pensar suïcidar-se, però finalment es va entregar: “Vaig voler acabar amb la meua vida. No vaig poder i vaig decidir entregar-me”, afirma l’acusat. 

Els agents de la policia han desmuntat la versió de Palma, davant la desesperació de la mare de Marta Calvo. La jove va enviar una ubicació abans de desaparéixer que conduïa directament a la casa de Jorge Ignacio Palma, a la població de Manuel. El cos de Calvo d'Estivella continua sense aparéixer.  

També et pot interessar

stats