Marisol Burón, mare de Marta Calvo: “El que més em dol és no saber on està la meua filla”

L’acusat de l’assassinat de Calvo i Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas ha aprofitat l'última declaració per insistir en la seua inocència

Marisol Burón, mara de Marta Calvo, atén els mitjans en la porta de la Ciutat de la Justícia de València
Marisol Burón, mare de Marta Calvo, atén els mitjans a la porta de la Ciutat de la Justícia de València / Biel Aliño (Efe)

Marisol Burón, mare de Marta Calvo, ha eixit del jutjat on té lloc el juí per l’assassinat de la filla visiblement commocionada i ha declarat davant de les càmeres que allò que més li dol és que continua sense saber on està la filla. 

Burón ha reiterat que les declaracions de Jorge Ignacio Palma, acusat de l’assassinat de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas i d'atemptar contra la vida de set dones més, són mentida. Assegura que la filla no era addicta a les drogues i que no va estar durant tres mesos a la casa de Manuel on vivia l’acusat, sinó només des del 28 d’octubre. 

Burón també ha criticat l’advocada de Palma per haver “intentat rebaixar i humiliar” la resta de dones que han comparegut en el juí per a explicar com l’acusat va seguir el mateix modus operandi amb totes (introduir-los cocaïna en la vagina i l'anus sense el consentiment seu), “després que les xiques feren l’esforç de reviure tot el que havien passat”. “No hi ha dret”, ha afegit.

En aquest sentit, el psicòleg i portaveu de la família de Calvo, Mariano Navarro s’ha mostrat convençut que l’advocada defensora no haurà aconseguit fer canviar de parer el jurat popular. “Des del primer dia el jurat i tot Espanya sap que és un assassí en sèrie, un criminal i un psicòpata, crec que no hi havia res que pogués fer per a canviar l’opinió de tot Espanya”, ha afirmat. 

També ha dit que Palma ha mantingut les mentides fins al final amb el seu al·legat i les seues últimes paraules i que és una “vergonya absoluta” haver d’escoltar això “quan perits i forenses han demostrat de totes les maneres possibles que menteix i que s’empara en la mentida”. Segons el psicòleg, “cada vegada que l’acusat ha estat amb una xica li ha posat una arma al cap –en forma de droga– i ha disparat sabent que amb això podia morir. I no ha tingut cap problema a assumir aquest risc perquè el comportament era absolutament libidinós, patològic i criminal per a obtindre plaer. 

Palma torna a negar els crims

Aquest dimecres ha sigut el torn d'última paraula per a Jorge Ignacio Palma, acusat d’assassinar Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas i d'atemptar contra la vida de set dones més, que ha tornat a negar totes les acusacions. L’acusat, que només admet l’esquarterament de Calvo, ha demanat perdó a la família per haver-la esquarterat i pel dolor que puguen tindre per no haver trobat el cos, però ha reiterat que no va matar cap dona ni els hi va posar cocaïna a les parts íntimes.

La declaració de Palma ha posat el colofó a l'al·legat de l'advocada defensora, María Herrera, que ha insistit a reclamar la innocència, intentant fent dubtar el jurat popular sobre les proves i els testimonis, i advertint-los de la possibilitat de condemnar una persona suposadament innocent. "El dubte ha de conduir a l'absolució. No tinguen por, ja s'encarregarà de recórrer en contra el Tribunal Superior de Justícia", els ha dit després de repassar-los casos mediàtics que conduïren a la condemna d'innocents.

També et pot interessar

stats