Ja es poden adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància de Renfe

El preu dels bitllets senzills continuarà congelat el 2023, per cinqué any consecutiu

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Renfe

A partir d’aquest dijous i durant tot el període de vigència, els usuaris de Renfe podran obtindre els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjanana Distància vàlids fins al 30 d'abril de l'any vinent. Després d'aprovar el Consell de Ministres els abonaments gratuïts per al 2023, Renfe crearà títols multiviatge específics que tindran vigència per a cada quadrimestre natural de l'any. Així mateix, el preu dels bitllets senzills de Rodalies, Mitjana Distància Convencional i Avant seguirà congelat. 

Els abonaments es poden adquirir a través de l'app Renfe Cercanías o, en el cas dels abonaments de Mitjana Distància i Avant, a través del web de Renfe, però cal registrar-s'hi prèviament.

La pròrroga de la gratuïtat també inclou els serveis Avant entre Ourense i la Corunya i entre Madrid i Salamanca que es presten sobre la xarxa d'ample convencional, i els nous serveis de Múrcia-Alacant per la xarxa d'altes prestacions.

Per a la resta dels serveis ferroviaris d’Avant es prorroga el descompte del 50%. Aquest mateix descompte s'aplicarà a altres trajectes d'alta velocitat que han quedat declarats obligació de servei públic (OSP), els abonaments del qual amb descompte estaran disponibles per a viatjar des del 23 de gener i funcionaran amb les mateixes condicions que un abonament Avant.

Com es pot obtindre l'abonament

L'app Renfe Cercanías permet adquirir els abonaments recurrents de Rodalies i es poden obtindre a través de l'app de Rodalies generant un codi QR que es descarrega en el telèfon mòbil i que podrà utilitzar-se en el control d'accés de les estacions.

Encara que l’abonament és gratuït, cal depositar una fiança —deu euros en Rodalies i vint euros per cada servei de Mitjana Distància— que es tornarà al final del termini de validesa, sempre que s’hagen complit les condicions de l’abonament. A les persones que l’hagen fet servir el 2022 els tornaran aquesta fiança el mes de gener.

Per als xiquets menors de catorze anys sense DNI s'ha creat, a més, un abonament recurrent per a serveis de Mitjana Distància, que podrà adquirir-se en renfe.com o per l'app de Renfe. 

Per a facilitar la comunicació amb els clients, Renfe ha posat en funcionament una línia telefònica específica –919 19 15 67–, per a informar d'aquests abonaments gratuïts.

També et pot interessar

stats