Els descomptes i abonaments gratuïts en Renfe es mantenen tot el 2023

El govern espanyol converteix en "estructural" la mesura aprovada al setembre per a fer front a la inflació i dotarà l'operador ferroviari amb 700 milions d'euros

Tren de rodalia de Renfe
Tren de rodalies de Renfe / À Punt NTC

El govern espanyol prorrogarà els descomptes i abonaments gratuïts per a viatjar amb tren en la xarxa de rodalies i mitjana distància de Renfe durant tot el 2023. Ho ha anunciat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que ha aprovat els pressupostos generals de l'Estat per a l'any que ve. "Convertim aquesta política en estructural", ha apuntat.

En concret, els comptes contemplen una dotació de 700 milions d'euros destinada a l'operador ferroviari estatal per a poder estendre un any més aquesta mesura, que està en vigor des del mes de setembre. Formar part del paquet d'iniciatives posat en marxa per a afavorir l'estalvi energètic i esmortir l'impacte de la inflació en un context de crisi per l'esclat de la guerra d'Ucraïna.

A la Comunitat Valenciana, Renfe ha expedit més de 18.000 bons per a passatgers i passatgeres que es beneficiaran d'aquests descomptes. Les targetes tenen un termini de validesa de quatre mesos, fins al 31 de desembre. Són gratuïtes en el cas de rodalia i mitjana distància, i estan bonificades al 50% en els trens Avant (els de mitjana distància que circulen per línies d'alta velocitat).

Encara que els abonaments són gratuïts, aquelles persones que vulguen tindre'n un han de depositar una fiança de deu euros en el cas de rodalies, i de vint per a mitja distància, que es tornarà al final del període d'utilització si s'han fet almenys setze desplaçaments en el període de vigència.

També s'han creat uns nous abonaments comercials, amb condicions similars per als Avant, per a les rutes d'alta velocitat en les quals no hi haja obligacions de servei públic (OSP) ni acords marc, i el temps de viatge siga de menys de cent minuts. Aquests tindran una bonificació del 50%.

També et pot interessar

stats