Sánchez anuncia la gratuïtat dels bons de mitjana distància Avant entre Múrcia i Alacant el 2023

El president del govern ha qualificat d’èxit la gratuïtat dels bons de Rodalies i Mitjana Distància, que ja han usat 2,5 milions de persones

Imatge d'arxiu de l'AVE
Imatge d'arxiu de l'AVE / À Punt NTC

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns l'extensió de l’abonament gratuït als usuaris habituals dels nucs serveis ferroviaris de mitjana distància Avant entre Múrcia i Alacant, a partir de l’1 de gener. Així ho ha avançat en l’acte d’inauguració de la línia d’alta velocitat (AVE) que uneix Madrid amb Múrcia i que acurta el trajecte entre aquesta ciutat i Alacant en vora quaranta minuts. 

Sánchez ha definit com un èxit la gratuïtat dels bons de Rodalies i Mitjana Distància impulsada des del seu govern, dels quals han fet ús un total de 2,5 milions de persones, 35.000 d’elles a la Regió de Múrcia. "L'abonament gratuït representa un canvi de paradigma en la mobilitat i, alhora, protegeix la majoria social en un context d'incertesa", ha destacat el president del govern.

Així mateix, ha recordat que és una mesura adoptada per a "amortir inicialment l'impacte de la inflació causada per la guerra de Putin a Ucraïna", que també ha servit, d'altra banda, per a reduir les emissions a l'atmosfera en un milió de tones de CO₂.

Amb la nova línia d’AVE, a més d’acurtar la distància entre Alacant i Múrcia, el trajecte entre Elx i Madrid passa a ser només de dues hores i quinze minuts, i vora quinze minuts més si s’agafa el tren a Oriola. 

També et pot interessar

stats