Els incendis de Godelleta i Barx ja estan sota control i el de la Pobla de Vallbona, extingit

Un equip de bombers continua en els vessants del Mondúver per a evitar que les flames revifen

Zona foresta de la Drova, a Barx, on diumenge es va declarar l'incendi
Zona forestal de la Drova, a Barx, on diumenge es va declarar l'incendi / À Punt NTC

Els tres dels sis incendis de diumenge que continuaven actius, ja estan extingits o sota control. El de la Pobla de Vallbona, que va obligar a desallotjar diverses cases de camp de la zona, ha quedat extingit a primera hora del matí, mentre que els de Godelleta i Barx segueixen actius, encara que ja controlats, segons han assenyalat des d’Emergències de la Generalitat.

L’incendi que més preocupava, el que es va declarar a Barx, en la zona de la Drova, i que va obligar a evacuar un vigilant forestal i nou excursionistes que estaven a la zona quan van sorgir les flames, ha quedat controlat a les nou del matí.

Un equip de bombers i tres brigades forestals continuen en els vessants del Mondúver per a evitar que les flames revifen.

D’altra banda, el foc que cremava el barranc d'El Murtal de Godelleta, i que preocupava per la proximitat d’algunes vivendes, també ha quedat controlat a les tres de la matinada. Quatre dotacions del Consorci de Bombers de València continuen treballant a la zona.

Així mateix, com han confirmat les mateixes fonts, està extingit ja l’incendi declarat també diumenge a la Pobla de Vallbona, que va obligar a desallotjar diverses residències de la zona i a rescatar una persona i els seus gossos que havien quedat aïllats pel foc.

Quan el territori encara està recuperant-se de l'incendi arrasador que ha cremat 4.700 hectàrees a l’Alt Millars, aquest diumenge tornàvem a viure una jornada negra pel que fa als incendis. A més dels de la Pobla de Vallbona, Barx i Godelleta, el foc cremava la superfície vegetal al terme d’Estivella, Llíria i Altea.

En aquest últim cas, el de la Marina Baixa, fonts d’Emergències han assenyalat que va ser una negligència el que va ocasionar el foc. El de Llíria també va sorgir en un càmping abandonat, clausurat perquè ocupava una zona forestal protegida.

També et pot interessar

stats