Continuen actius els incendis forestals de la Pobla de Vallbona i Godelleta

Aquest diumenge també s'han declarat quatre incendis més: a Estivella, Barx, Llíria i Altea

Tasques d'extinció de l'incendi forestal declarat aquest diumenge a Godelleta
Tasques d'extinció de l'incendi forestal declarat aquest diumenge a Godelleta / Consorci Provincial de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 d'abril 2023 - 13:26 Actualitzat: 02 d'abril 2023 - 21:46

Jornada negra a la Comunitat Valenciana. Aquest diumenge s'han declarat cinc incendis forestals, un a Estivella (Camp de Morvedre), un altre a Barx (Safor), un tercer a Altea (Marina Baixa), un quart a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) i l'últim a Godelleta (Foia de Bunyol). També s'ha reportat un incendi de vegetació a Llíria (Camp de Túria).

El que més ha preocupat al llarg de la jornada ha sigut el de Barx, que ja s'ha pogut estabilitzar. El foc s'ha detectat passades les 15:00 de la vesprada al costat del camí del Mondúver. S'ha hagut de mobilitzar un vehicle aeri més, a banda dels dedicats a les tasques d'extinció, per a l'evacuació del vigilant de prevenció d'incendis i nou excursionistes que estaven aïllats al cim del Mondúver.

A la Pobla de Vallbona també s'ha hagut fer un rescat: una persona i els seus gossos havien quedat atrapats en una parcel·la afectada per les flames. L'incendi s'ha originat en una casa i ha passat a terreny forestal. Preventivament, s'han dut a terme desallotjaments en residències de la zona afectada.

En la mateixa comarca, a Llíria, s'ha declarat un incendi de vegetació al voltant de les 18:30 hores en una zona molt pròxima a urbanitzacions, que ha afectat almenys un habitatge. S'hauria declarat en un càmping abandonat que estava clausurat perquè envaïa una zona forestal protegida i continua actiu.

Pel que fa a Godelleta (Foia de Bunyol), el foc afecta el barranc del Murtal i les flames estan a prop d'algunes cases. Tot i que en un primer moment s'ha mobilitzat un mitjà aeri, ja s'ha retirat i continuen treballant en les tasques d'extinció cinc dotacions de bombers, una unitat de bombers forestals, una autobomba i un agent mediambiental.

Unes hores abans, cap a les 13:00 hores, s'havia originat l'incendi d'Estivella. El foc ha començat molt a prop dels depòsits d'aigua que hi ha al costat del càmping Serra Calderona. Els mitjans mobilitzats en un primer moment s’han anat retirant per l'evolució favorable del foc i a les 21:08 s'ha donat per extingit.

A Altea, a prop del barranc de Riquet, s'ha registrat el tercer foc, també al voltant de les 15:00, que ja s'ha donat per extingit. En un principi, han mobilitzat un mitjà aeri de la Generalitat, tres unitats del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat (una de les quals helitransportada), dues autobombes, tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant i un agent mediambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. No obstant això, amb l'evolució favorable, poc després s'ha retirat el mitjà aeri, les unitats de bombers forestals i una autobomba.

També et pot interessar

stats