Important dispositiu de seguretat per al Zevra Festival de Cullera

Vora 500 agents de la Guàrdia Civil vetlaran per la seguretat de l'esdeveniment

Zevra Festival
Agents del dispositiu desplegat al Zevra Festival de Cullera / Europa Press

Tot enllestit per al Zevra Festival, que omplirà de música la localitat de Cullera del 21 al 24 de juliol. I, per tal de garantir la seguretat dels participants i del públic assistent, la Guàrdia Civil ha desplegat un vast dispositiu, amb més de 450 agents amb major presència en horari nocturn, en matèries com a seguretat viària, ordre públic, seguretat ciutadana i antiterrorista.

També es comptarà amb la intervenció de cossos de policies estrangeres (la gendarmeria francesa, els Carabinieri i la policia alemanya) en el marc del pla de Turisme Segur. Concretament, en el recinte del festival es desplegaran 130 agents divendres, 150 dissabte, 120 diumenge i 50 la matinada de dilluns.

A més dels mitjans propis de l'esdeveniment, es comptarà amb el suport d'un dron de captació i transmissió d'imatges que sobrevolarà l'àrea d'influència de l'esdeveniment i amb un sistema antidrons per a evitar vols no autoritzats, han concretat fonts de l'institut armat.

Per a l'execució del dispositiu, la Comandància de València comptarà amb el suport d'unitats que depenen de la zona i del Subsector de Trànsit de València, així com altres unitats del cos com personal de la companyia de Sueca, tant uniformat com de paisà, amb la finalitat de previndre la comissió de delictes en el recinte de l'esdeveniment i proximitats; la unitat de seguretat ciutadana de la Comandància de València (Usecic) i la unitat especialitzada en control de masses (GRS); o la UPRONA, amb unitats motoritzades com els quads, per al control del litoral i la zona de dunes pròximes al recinte del festival.

A més, es comptarà amb la patrulla de fiscal i fronteres (Pafif) per al control de llicències administratives i impostos especials de begudes alcohòliques, la policia judicial per a atendre casos d'infraccions penals de major gravetat, o Trànsit, per a facilitar els accessos a la població. També es realitzaran controls de detecció d'alcohol i drogues durant els dies de l'esdeveniment.

Per la seua banda, hi participaran els GEDEX i Servei Cinològic per a la possible localització d'explosius en l'escenari i els voltants, així com substàncies estupefaents a l'interior del recinte; i els GEAS per al control del canal marítim pròxim al recinte del Zevra Festival.

També et pot interessar

stats