Igualtat confirma a Cadis el sèptim assassinat per violència de gènere d'enguany

El primer mes de l’any ha deixat huit dones i una xiqueta mortes a causa de la violència masclista

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest divendres l’assassinat per violència de gènere d’una dona de 64 anys al municipi gadità de La Línea de la Concepción. L'assassinat va ocórrer el 31 de gener. 

Així, durant el passat mes de gener huit dones van ser assassinades per violència masclista, set d'elles a mans de la parella o exparella (assassinats considerats oficialment per violència de gènere), i l’octava a mans d’un home que la va matar després de tindre sexe amb ella (catalogat oficialment com a feminicidi perquè va ser fora de l’àmbit de la parella). La violència masclista és tota aquella violència exercida contra les dones pel fet de ser-ho, mentre que la violència de gènere és aquella que ocorre dins de l'àmbit de la parella.

A més, un dels assassins va matar també la filla de la seua parella en un cas de violència vicària, i es va convertir en la primera víctima menor d'edat de la violència masclista de l'any. Des que hi ha registres el 2003 1.189 dones han perdut la vida a mans de les seues parelles o exparelles.

Cinc dels agressors tenien antecedents per maltractaments, en un començament de l'any que ha sigut especialment dur per a la violència de gènere i que ha deixat onze criatures òrfenes. Sobretot el dia 8, que va ser especialment tràgic perquè quatre dones foren assassinades.

Aquest seguit de crims masclistes encadena amb el repunt d’assassinats masclistes que es va viure a durant el mes de desembre que, amb onze dones mortes, va ser el pitjor mes del 2022 i va obligar el Ministeri d’Igualtat a convocar una reunió del comité de crisi sobre violència de gènere a final d’any. I la continuïtat dels assassinats durant les primeres setmanes de l'any, va fer que el departament dirigit per Irene Montero, convocara una segona reunió d'aquest comité en menys d'un mes per a oferir propostes de millora. 

Montero —que aquests dies té un altre front obert amb les negociacions al si del govern de coalició per la modificació de la llei del "només sí és sí"— ha afirmat a través del seu compte de Twitter que, després de la segona reunió, el seu departament continua treballant “cada vegada amb major unitat i recursos perquè no hi haja ni una menys”.

També et pot interessar

stats