Igualtat confirma els tres últims assassinats masclistes a Valladolid i Lleida

S’eleven a sis el nombre de dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles enguany

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dilluns la naturalesa masclista dels assassinats d'una dona de 45 anys i la seua filla de huit aquest dilluns a Valladolid i el d'una dona a Balaguer (Lleida) el passat 18 de gener.

Segons ha informat en Twitter, aquests assassinats eleven a sis el nombre de dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles enguany; 1.188 des del 2003. Pel que fa al crim de la xiqueta de huit anys aquest dilluns a Valladolid es converteix en el primer cas d'un menor assassinat per violència de gènere enguany; 49 des del 2013. El nombre d'orfes ascendeix a onze el 2023 i a 388 des que hi ha registres.

El primer crim masclista va tindre lloc a Balaguer (Lleida) el passat 18 de gener. Es tracta d'una dona de 38 anys, que va ser assassinada per la seua parella. La víctima tenia tres filles i dos fills menors d'edat i no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Aquest matí a Valladolid, un home de 44 anys i amb antecedents per violència masclista, ha assassinat a la seua parella, de 45 anys i la filla d'aquesta, de huit anys. Després d'assassinar-les, el presumpte agressor ha intentat suïcidar-se i està arrestat.

Minuts previs a la reunió del ple de l’Observatori contra la Violència Masclista i de Gènere, la delegada del govern contra la violència masclista, Victoria Rossell, ha lamentat els durs registres d’assassinats des del principi d'any. “Estem vivint moments durs i de missatges retrògrads que volen negar aquesta violència, que fan molt de mal i donen suport als agressors. Tot el món hauríem de reflexionar i adonar-nos que podem lluitar contra la violència masclista”, ha assegurat. 

El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900202010.

En una situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i en cas de ser impossible fer una telefonada, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats