Interior ordena extremar la protecció a les víctimes de violència masclista i anuncia mesures contra els agressors reincidents

Grande-Marlaska reconeix que cal millorar el sistema de vigilància VioGén, pel qual es feia seguiment a cinc de les últimes víctimes 

El ministre de l'Interior en un moment de la compareixença davant els mitjans de comunicació
El ministre de l'Interior en un moment de la compareixença davant els mitjans de comunicació / Borja Sánchez-Trillo (Efe)

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha donat instrucció a les forces de seguretat perquè intensifiquen les mesures de protecció a les víctimes de violència masclista i facen prevaldre les actuacions "més favorables" per a les dones i els seus fills en les valoracions de risc policials. 

El cap d'Interior també ha anunciat mesures contra els agressors reincidents en una compareixença davant els mitjans de comunicació per a donar compte de les actuacions sobre els últims assassinats masclistes: nou en aquest mes i quatre en les últimes hores en investigació (Bilbao i Escalona) o pendents de confirmació (Madrid i Benidorm).

Marlaska ha manifestat una "profunda frustració" per "la proliferació inusual i terrible" de casos en les últimes hores i ha lamentat que cinc de les nou víctimes confirmades estaven dins el sistema VioGén de seguiment integral dels casos de violència de gènere, que ha reconegut que és necessari continuar millorant. Segons ha detallat, en l'actualitat hi ha 31.161 dones dins de VioGén, de les quals dèsset estan en risc extrem i 706 en risc alt, amb mesures de protecció reforçades.

Després de reunir d'urgència el comité de crisi aquest dimecres, pel repunt de casos, el Ministeri d'Igualtat va demanar revisar el sistema VioGén, que depén d'Interior, perquè continga més informació sobre mesures judicials, després de recordar que la meitat de les dones que han mort en les últimes setmanes havien presentat denúncia. 

Interior medita alertar les noves parelles dels agressors reincidents

Respecte dels agressors reincidents, ha avançat que Interior ha consultat recentment a la fiscal de sala delegada de Violència sobre la Dona la possibilitat que d'avisar a les noves parelles dels violents que estan dins del sistema VioGén. "El reincident representa un risc més gran per a les noves parelles", ha justificat Marlaska.

El titular d'Interior també ha defensat la cooperació entre institucions en la lluita contra la violència masclista, un dia després que la secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez, haja al·ludit a la necessitat d'una millor coordinació interinstitucional. 

També et pot interessar

stats