Desembre, el mes d'enguany amb més dones assassinades a mans de les parelles o exparelles

Hi ha huit assassinats confirmats i dos casos més sota investigació. Si es confirmen, serien 47 dones mortes enguany a Espanya per la violència de gènere

Passa a disposició judicial a Calahorra un home de 45 anys detingut per suposada violència de gènere en caure la seua dona del balcó
Passa a disposició judicial a Calahorra un home de 45 anys detingut per suposada violència de gènere en caure la seua dona del balcó / Raquel Manzanares (Efe)

El mes de desembre acabarà com el mes en què més dones han sigut assassinades per la violència de gènere enguany. Hi ha huit assassinats confirmats i dos casos més sota investigació a Barcelona i Sòria.

En el 40% d'aquests casos, les dones havien denunciat l'agressor amb anterioritat. Segons els registres, mai s'havia donat un percentatge tan alt de víctimes amb denúncia prèvia.

Les forces de seguretat investiguen com a crims masclistes dos feminicidis a Barcelona i Sòria. El dilluns de matí, a Santa Perpètua de Mogoda, els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver d'una dona de 88 anys a sa casa amb senyals de violència i han detingut la parella, un home de 69 anys, que ha confessat haver-la matada.

D'altra banda, la Guàrdia Civil, investiga la mort d'una altra dona, de 44 anys, en l'incendi de sa casa a Matamala de Almazán, a Sòria, i busca la parella.

La Guàrdia Civil també investiga el cas d'una dona de 33 anys que es va precipitar al carrer des d'un segon pis a La Rioja, que està ingressada a l’hospital en estat greu.

Si es confirmen, serien 47 dones assassinades enguany a Espanya per les parelles o exparelles. Des del 2003 en són 1.180, les víctimes mortals de la violència de gènere. 

Hospitalitzada a Granada després de rebre un tir la nit de Nadal

D'altra banda, una dona de 29 anys està ingressada en un hospital de Granada després de rebre durant la nit de Nadal un tir al domicili familiar d'Armilla per part de la parella, que va fugir després de l'agressió i encara no ha pogut ser localitzat per a detindre'l.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els fets, que han transcendit aquest dimarts, van ocórrer al voltant de les 22:00 hores de dissabte en presència dels dos fills, menors d'edat.

La dona, que pel que sembla roman estable, va rebre un tir al tòrax, segons la Guàrdia Civil, a qui no li consten denúncies prèvies ni antecedents per violència de gènere.

Amb dades tan preocupants, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha convocat dimecres una reunió d'urgència per a abordar amb les comunitats autònomes i els ministeris implicats què ha fallat en cada un dels últims assassinats masclistes.

Recordem que el 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere. No deixa empremta en la factura, però cal esborrar-lo de la memòria del telèfon.

També et pot interessar

stats