Investiguen un possible crim masclista d’una xica de 22 anys a Benidorm

La jove ha caigut per la finestra d’un sisé pis aquesta matinada, després de sentir-se crits en la vivenda i de que la policia acudira al domicili a parlar amb ella i la seua parella

La jove morta ha caigut des d'un sisé pis
La jove morta ha caigut des d'un sisé pis / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de desembre 2022 - 12:25 Actualitzat: 29 de desembre 2022 - 18:40

La plaga de la violència de gènere continua manifestant-se també al nostre territori, en aquesta ocasió a Benidorm (Marina Baixa), on s’investiga si ha motivat la mort d’una dona de vint-i-dos anys durant la matinada d’aquest dijous. La parella, un home de 22 anys, ha sigut detingut.

Tot apunta que la dona ha caigut per la finestra d’un sisé pis d’un edifici del nucli urbà. La víctima no estava registrada en el sistema de protecció a les víctimes de la violència masclista, el sistema Viogén. Tampoc ho estava el presumpte agressor.

Sembla que el veïnat ha sentit crits en l'habitatge de la jove cap a les dotze de la nit i han avisat la policia. Agents de la Policia Nacional han acudit al domicili de la parella i han parlat amb els dos, els quals han admés que havien estat discutint, segons ha detallat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Aproximadament dues hores més tard, els agents s'han personat de nou en la vivenda, després que una telefonada al 112 advertira que una persona havia caigut per la finestra, com ha afegit Bernabé.

Fonts de la investigació han assegurat que s'ha detingut la parella de la víctima "per prevenció", mentre s'investiga si la jove s'ha llançat al buit o si ell té alguna responsabilitat en aquest succés. El detingut passarà aquest divendres a disposició judicial.

Aitana Mas reivindica "coordinar-se millor"

Aitana Mas, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, ha fet aquest dijous una crida a les administracions públiques per tal d’“acabar d’encaixar i coordinar-se millor” i també a la ciutadania, perquè no silencien la violència contra les dones. Ho ha fet durant la visita a l’exposició 'Dead Girls', del fotògraf Daniel Duart, que es pot visitar a l’espai Intramurs de València, fins al 7 de gener. L’exhibició intenta mostrar la realitat que amaga l'assassinat d'una dona, amb imatges escenificades de casos reals.

Segon cas a Benidorm

Si finalment es confirma, seria la segona víctima de la violència masclista a Benidorm enguany. Al setembre, van trobar una dona de 68 anys en la seua vivenda amb punyalades al pit. Es dona la circumstància que els agents van localitzar el cos sense vida d'aquesta dona quan van acudir a la casa que compartia amb el marit a comunicar-li que aquest havia mort en un accident de trànsit en l'N-332 a la Vila Joiosa (Marina Baixa).

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'ha referit a aquest cas en la roda de premsa que ha oferit davant el repunt d’assassinats masclistes, que s'eleven a una dotzena aquest desembre, dels quals dos s'estan investigant. Marlaska ha assenyalat que aquesta nova mort s'investiga com un cas de violència masclista perquè el detingut estava en la vivenda en el moment dels fets.

El 016, un canal gratuït i confidencial per a demanar ajuda

Cal recordar que el telèfon 016 està a l'abast de les dones víctimes de violència masclista. És anònim, gratuït i confidencial. A més, atén tant les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se de com ajudar-les.

També et pot interessar

stats