Igualtat confirma l'assassinat masclista d'una dona a Benidorm i continua investigant altres dos crims coneguts en l'últim dia

La Delegació del Govern contra la violència de gènere encara està investigant si els casos de Palència i Màlaga també són casos de violència de gènere

El cotxe ha quedat totalment destrossat després de la col·lisió amb la grua
El cotxe del pressumpte assassí de Benidorm ha quedat totalment destrossat després de la col·lisió amb la grua / Bombers de la Diputació d'Alacant

La Delegació del Govern contra la violència de gènere ha confirmat l'assassinat d'una dona a Benidorm com a crim masclista, i demà dimarts les corts guardaran un minut de silenci en senyal de dol. 

Mentre, es continua investigant altres dos assassinats de dones com a possibles casos: un a Palència, ocorregut en les últimes 24 hores, i un altre conegut diumenge a Màlaga, quan es va trobar el cadàver d'una dona desapareguda al març i va confessar el marit, ja detingut.

Així, enguany han sigut assassinades a la Comunitat Valenciana dues dones només pel fet de ser-ho, i 31 a tot Espanya. Des del 2003, quan es començaren a registrar aquests casos, en són 1.161.

Aquest dilluns, la Policia Nacional ha descobert el cadàver d'una dona, de 68 anys, al seu domicili de Benidorm. Els agents anaven a notificar-li la mort del marit en un accident de trànsit en la carretera N-332 al pas pel terme de la Vila Joiosa i l'han trobat estesa al sòl sense vida, amb punyalades en el pit.

La investigació, a càrrec de la Policia Nacional de Benidorm, apunta al fet que l'home, de 73 anys, va cometre l'assassinat masclista i, a continuació, va agafar el cotxe per a fugir o per a llevar-se la vida contra el camió grua.

L'accident de trànsit ha ocorregut a les 22:10 hores en el quilòmetre 140 de la carretera N-232 i s'ha mobilitzat una ambulància del SAMU i una altra del Suport Vital Bàsic. Els metges sols han pogut confirmar la mort de l'home. Els metges també han atés el conductor de la grua, de 60 anys, que va ser traslladat a l'Hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa en ambulància per una crisi d'ansietat.

L'home de 73 anys és el presumpte autor de l'assassinat masclista de la seua parella, de 68, en un domicili de Benidorm, abans de fugir amb cotxe i estavellar-se frontalment contra un camió grua, cosa que li va causar la mort. Igual que la víctima, era procedent de Zarautz (Guipúscoa), encara que feia més de cinc anys que residia a Benidorm.

Altres dos crims a Palència i Màlaga

L'altre assassinat masclista ocorregut durant les últimes 24 hores ha tingut lloc a Palència i és molt semblant. Un home de 32 anys s'ha suïcidat llançant-se al tren i quan la policia ha anat al domicili que figurava en el DNI, els han obert la porta dues criatures de 2 i 7 anys. Els agents han trobat sa mare morta al llit amb marques al coll que fan sospitar que va ser estrangulada, encara que cal esperar als resultats de l'autòpsia.

El cos de la tercera víctima, que estava en parador desconegut des del passat mes de mar, l'ha trobat la policia, soterrat en formigó, en una nau industrial d'un polígon de Màlaga. La parella, un home de 40 anys, ha confessat el crim i ha sigut detingut. Posteriorment, ha passat a disposició judicial i s'ha negat a declarar davant del jutjat d'instrucció. Actualment, està a la presó i se l'investiga per un delicte d'homicidi.

Si es confirma que els altres dos també són assassinats masclistes, el nombre de dones mortes per la violència de gènere a Espanya s'elevaria a 33 el 2022 i a 1.163 des del 2003, quan es començaren a registrar.

"Ràbia i molt dolor per tres vides de tres dones que han sigut assassinades pel fet de ser-ho. No acceptem el negacionisme, lluitem totes i tots contra la violència masclista", ha dit la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en el seu compte de Twitter.

També et pot interessar

stats