Hipra pot començar ja l'última fase dels assajos de la primera vacuna espanyola contra la covid

En aquesta fase es faran proves en 3.000 voluntaris de 20 hospitals espanyols, entre els quals hi ha el Clínic de València

Instal·lacions de la farmacèutica Hipra
Instal·lacions de la farmacèutica Hipra / Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments ha autoritzat aquest dimarts la tercera i última fase de l’assaig de la primera vacuna espanyola contra la covid (Hipra), segons han confirmat a À Punt fonts del Ministeri de Sanitat. La decisió s'esperava des que ahir dilluns la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va anticipar-la aquesta.

Hi ha moltes esperances al voltant de la vacuna d'Hipra. El projecte de vacuna de la farmacèutica catalana Hipra seria de dues dosis i es podria anar adaptant si apareixen noves variants. La ministra de Ciència va emfatitzar dilluns que ha tingut "resultats molt satisfactoris" en les diferents fases de la investigació. "Els resultats han sigut molt bons, dona una gran resposta d'immunitat contra la covid i presenta, fins i tot, bons resultats contra l'òmicron", va detallar Morant.

Hipra necessita en aquesta fase provar la seua vacuna en 3.000 voluntaris i l'assaig es durà a terme en 20 hospitals espanyols i també d'altres països com Portugal i Itàlia. Entre els hospitals on es faran les proves hi ha el Clínic de València que, a començament de gener, va informar que buscava voluntaris per a aquestes proves.

La previsió és comercialitzar la vacuna durant el segon trimestre d'enguany, tot i que inicialment estava previst que estiguera al mercat durant els tres primers mesos del 2022, segons va recordar la ministra de Ciència.

També et pot interessar

stats