Sánchez assegura que la vacuna espanyola estarà abans del primer semestre de 2022

Sánchez ha visitat amb la ministra de Sanitat, Carolina Darias, els laboratoris de la farmacèutica Rovi, que produeix la vacuna de Moderna

Pedro Sánchez i  Carolina Darias visiten les instal·lacions de la farmacèutica Rovi que produeix la vacuna Moderna
Pedro Sánchez i Carolina Darias visiten les instal·lacions de la farmacèutica Rovi que produeix la vacuna Moderna / Govern d'Espanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que Espanya tindrà la seua pròpia vacuna contra la covid-19 abans que acabe el primer semestre de 2022.

Així ho ha garantit el també secretari general del PSOE en la seua intervenció en la presentació de Juan Espadas com a candidat socialista a la Presidència de la Junta d'Andalusia, en el Palau de Congressos de Granada, on ha visitat, precisament, els laboratoris de Rovi, una farmacèutica que produeix la vacuna de Moderna.

Sánchez ha destacat la "decisió política" que va dur a terme el seu executiu amb la posada en marxa d'una estratègia de vacunació que, ha dit, hui dia és "exemple mundial", amb un 90% de la població amb pauta completa, i que ha suposat també la fabricació de dosi al país i l'aposta per una vacuna espanyola.

"Abans que acabe aquest primer semestre, tindrem la nostra pròpia vacuna", ha subratllat, per a precisar que el país demostrarà que pot enfrontar la pandèmia "amb els seus propis mitjans i recursos".

El president ha celebrat que Espanya haja donat ja 50 milions de dosis a països empobrits, especialment als "germans" de l'Amèrica Llatina, una meta que s'ha complit "fins i tot abans del que es preveia".

En aquest context, ha aplaudit també la decisió d'Europa de "descentralitzar" la compra de vacunes i ha incidit en què és el "principal donant de vacunes en el món". "Hem donat més que les administrades en el continent europeu", ha detallat, recalcant el compromís d'Espanya amb aquesta acció de la mà de la UE.

També et pot interessar

stats