L’Agència Espanyola de Medicaments autoritzarà la tercera fase de la vacuna espanyola contra la covid "en qüestió d'hores"

La ministra de Ciència assegura que el preparat d’Hipra ha oferit, fins ara, resultats "molt satisfactoris" i aconsegueix immunitzar contra la malaltia

Una de les sales de la farmaceútica Hipra, que investiga la que serà la primera vacuna contra la covid elaborada a Espanya
Una de les sales de la farmaceútica Hipra, que investiga la que serà la primera vacuna contra la covid elaborada a Espanya / Hipra

La tercera fase de l’assaig de la primera vacuna espanyola contra la covid l'autoritzarà l'Agència Espanyola de Medicaments "en qüestió d'hores", segons ha assegurat la ministra Ciència i Innovació, Diana Morant, aquest dilluns. Morant ha assenyalat que, fins ara, els resultats d’aquest preparat, que està previst comercialitzar en el segon trimestre d’enguany, estan demostrant una bona resposta d’immunitat.

"Estan a l'espera, és qüestió d'hores pràcticament, de rebre per part de l’Agència Espanyola de Medicaments una resposta. Desitgem que siga positiva, que els permeta passar a la fase següent, on hi hauria més voluntaris i seria com a dosis de reforç a les vacunes que ja tenim", ha assenyalat.

Morant ha ressaltat que, fins ara, la vacuna d’Hipra ha tingut "resultats molt satisfactoris" en les diferents fases de la investigació. "Els resultats han sigut molt bons, dona una gran resposta d'immunitat contra la covid i presenta, fins i tot, bons resultats contra l'òmicron", ha detallat.

Igualment, la ministra ha destacat que aquesta vacuna, atés que es basa en una plataforma de recombinació de diverses proteïnes, "pot anar adaptant-se a les diferents variants". "Els resultats són bons, no s'han presentat efectes adversos en els voluntaris que s'hi han presentat", ha insistit.

Morant ha qualificat de "fita" si finalment s'aconsegueix autoritzar aquesta vacuna investigada a Espanya i que ha fet part dels assajos amb voluntaris de l’Hospital Clínic de València. "En un país on abans de la pandèmia no hi havia cap empresa que fabricara o participara del procés de les vacunes humanes. Ens ajudarà a nosaltres i a la resta del món en aquest repte", ha afegit.

També et pot interessar

stats