L'Hospital Clínic de València busca voluntaris per a l'assaig clínic de la vacuna d’Hipra contra la covid-19

Per a participar en l'estudi, els voluntaris han d'haver rebut almenys una vacuna o haver passat la covid-19 en algun moment

Instal·lacions de la farmacèutica Hipra
Instal·lacions de la farmacèutica Hipra / Europa Pres

L'Hospital Clínic de València busca voluntaris per a participar en l'assaig clínic de la fase III de la vacuna d'Hipra contra la covid-19, segons han assenyalat des del centre hospitalari.

Per a participar en l'estudi, els voluntaris han d'haver rebut almenys una vacuna d'AstraZeneca, Janssen, Pfizer o Moderna, o haver passat la covid-19 en algun moment.

Les persones interessades han d'emplenar un formulari i enviar un correu electrònic a evacunacovid_hcv@gva.es. Una vegada es reba l'autorització per a iniciar l'assaig, que està previst per a aquest mes, es contactarà amb els voluntaris per a explicar-los "amb detall" en què consisteix aquesta fase.

Des del centre, recorden que el voluntari és "una figura clau en qualsevol investigació mèdica", ja que permet "seguir avant amb un projecte tan ambiciós com el desenvolupament d'una vacuna contra la covid-19".

3.000 voluntaris en 15 hospitals

En cas de rebre aquesta autorització, Hipra iniciarà aquesta fase, en la qual necessita 3.000 voluntaris i que es durà a terme en 15 hospitals espanyols i també d'altres països com Portugal i Itàlia.

Així, la previsió és tindre la vacuna en el segon trimestre d'aquest 2022 amb una capacitat de producció de 600 milions de dosis, xifra que podria doblar el 2023.

També et pot interessar

stats