El grup de WhatsApp de l'edifici que s'ha afonat, clau per a localitzar-ne el veïnat

En el grup hi ha els propietaris i els inquilins dels habitatges, i gràcies a això la Guàrdia Civil ha pogut localitzar-los

Els cossos de seguretat treballen sobre les runes de l'edifici buscant les persones desaparegudes
Els cossos de seguretat treballen sobre les runes de l'edifici per a buscar les persones desaparegudes / Paula Lorenzino (Europa Press)

Un grup de WhatsApp en què estava tot el veïnat de l'edifici que s'ha afonat aquest dimecres en una urbanització de Peníscola ha jugat un paper vital en l'operatiu de rescat, ja que ha ajudat a localitzar a cadascun dels veïns i veïnes i determinar-ne el parador. Ho ha explicat l'alcalde del municipi, Andrés Martínez, que també ha agraït les tasques de rescat dels equips que encara treballen en la zona i que busquen una persona que continua desapareguda. 

Ha sigut un dels veïns, que va aconseguir evitar el sinistre poc abans que es produïra l'afonament, qui ha facilitat a la Guàrdia Civil els contactes del grup de WhatsApp de la comunitat, en què hi havia els propietaris i els inquilins de l'edifici sinistrat. Així, els agents "han rastrejat tota l'agenda del grup i han pogut comprovar qui estava sa i estalvi, i qui estava desaparegut", ha assenyalat el regidor.

L'alcalde de Peníscola ha agraït l'esforç que estan realitzant tots els efectius de rescat que participen en el dispositiu des de les 19:30 hores del dimecres, quan es va afonar un edifici de tres plantes en la urbanització Font Nova. De les tres persones que hi havia desaparegudes, una ha pogut ser rescatada amb vida, però han localitzat mort entre les runes un adolescent de quinze anys. 

També et pot interessar

stats