El grup Ribera Salud assegura que tenia previst invertir 40 milions en un nou centre de salut a Oriola

L'empresa afirma que l'Hospital de Torrevella s'ha convertit en "referent internacional" i lamenta no poder continuar cinc anys més

Hospital Universitari de Torrevella / À Punt NTC
Hospital Universitari de Torrevella / À Punt NTC

El grup Ribera Salud ha assegurat que deixa en mans de la Generalitat el departament de salut de Torrevella amb un hospital que s'ha convertit en "referent internacional". A més, ha lamentat no poder continuar cinc anys més, un període en el qual anava a invertir 40 milions d'euros en diverses actuacions, entre elles un nou centre de salut a Oriola Costa.

Així ho ha assegurat el gerent del departament de salut de Torrevella i director d'Operacions de Ribera Salud José David Zafrilla un dia abans de culminar el procés de reversió de tota l'àrea de salut a la Conselleria de Sanitat Universal. Una decisió que veu unilateral i ideològica en la qual ha tingut "igual el bé o malament que s'haja fet" durant els quinze anys que ha durat la concessió.

Zafrilla ha emfatitzat que la conselleria no ha fonamentat la reversió en dades econòmiques o assistencials i tampoc ha tingut en compte que a Ribera li haguera agradat "poder continuar" dins de la concessió que incloïa la possibilitat d'afegir cinc anys als quinze inicials que ara s'esgoten.

L'empresa afirma que lliura al govern valencià "el millor hospital en les millors condicions" a partir dels mateixos indicadors que utilitza la Conselleria de Sanitat Universal, per exemple una demora quirúrgica de 43 dies quan la mitjana autonòmica és de 120.

Pla estratègic per als pròxims cinc anys

El gerent ha informat que Ribera Salud havia elaborat un pla estratègic per als pròxims cinc anys dotat amb 39,2 milions d'euros per a l'Hospital de Torrevella i el departament de salut, que atén 180.000 persones que resideixen en el triangle que formen el Pilar de la Foradada, Rojals i Guardamar del Segura.

En aquest pla segons Ribera Salud es preveia la construcció d'un nou centre de salut a Oriola Costa i la millora i ampliació d'altres infraestructures sanitàries amb 23,4 milions d'euros, així com dirigir cinc milions a equipament d'alta tecnologia, quatre a la renovació, innovació i manteniment de tecnologia, més de 735.000 euros a un conveni per a conciliar la vida personal i professional i també un milió per a accions socials.

Zafrilla ha explicat que el departament té 1.409 professionals, amb prop del 70% dones (954), dels quals aproximadament un centenar deixarà l'hospital o els seus centres de salut per la reversió, mentre que la resta seran subrogats.

116 milions invertits en quinze anys

Els últims quinze anys el grup ha invertit 116,7 milions d'euros, una xifra molt superior als 80 compromesos en la concessió, als quals es tenien pensat sumar els 39,2 en el lustre vinent.

Els diners invertits ha permés que l'hospital i els centres de salut d'aquesta part del Baix Segura hagen rebut mig centenar de reconeixements, inclosos tres certificacions de la prestigiosa Joint Commission International.

Zafrilla ha oferit algunes dades d'aquests tres últims lustres, com que s'han efectuat 231.963 intervencions quirúrgiques, 6,1 milions de consultes a l'hospital, 18,5 milions d'atenció primària, 3,1 milions de proves radiològiques i que l'estada mitjana d'hospitalització ha sigut de 4,82 dies, amb 18.767 naixements.

Ha esmentat també la gestió durant la pandèmia de la Covid-19 i ha assegurat que l'atenció ha sigut "modèlica" malgrat la difícil fisonomia dels pacients, amb nombrosos residents d'altres països. Segons ha afirmat, l'Hospital de Torrevella ha sigut una "referència" dins del Sistema Nacional de Salut per una protecció "personalitzada" a usuaris i treballadors contra el virus.

Decebuts amb Barceló

De la transició a la conselleria, ha indicat que per part de Ribera ha sigut "impecabe", ja que s'han complit escrupolosament les normes incloses en els protocols de reversió i que s'han satisfet els requeriments addicionals.

De les paraules de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, sobre una possible obstrucció al procés per part de Ribera i les crítiques d'alguns sectors sobre que s'ha desmantellat el sector sanitari per part del grup, Zafrilla ha replicat que els directius de Ribera se senten "decebuts" amb aquestes manifestacions i ha insistit que es regeixen per garantir la qualitat assistencial.

Sobre el "lliurament de claus" previst per a aquest divendres, ha sostingut que "no hi haurà cap problema" i espera ser citat per la conselleria per a l'acte formal, que creu que es produirà cap a les 00.01 del dia 16.

També et pot interessar

stats