Barceló assegura que el personal de l'Hospital de Torrevella continuarà en els seus llocs amb la reversió

El Consell aprova aquest divendres el decret que regula les condicions laborals de la plantilla una vegada que el departament torne a la gestió pública

Hospital Universitari de Torrevella
Hospital Universitari de Torrevella / À Punt NTC

Compte arrere per a la reversió de l'Hospital de Torrevella. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat hui al Baix Segura que el ple del Consell aprovarà aquest divendres el decret que regula les condicions laborals del personal del departament de salut després de la reversió. L'Hospital Universitari de Torrevella i els centres d'atenció primària que en depende tornaran a la gestió pública directa a partir del pròxim 15 d'octubre. Segons Barceló, la Generalitat subrogarà els contractes vigents a data 15 d'octubre, temporals i indefinits. Per tant, el personal afectat seguirà en els seus llocs en condició de personal laboral a extingir i, per a adquirir la condició de personal empleat públic, haurà de superar els processos normativament establits.

Les retribucions, segons estableix el decret que aprovarà demà el Consell, seran les corresponents al conveni col·lectiu en el moment d'operar la subrogació, així com les que es deriven del seu contracte de treball, sense perjudici de la posterior modificació en els supòsits legalment establits, i sempre que siguen compatibles amb el principi d'estabilitat pressupostària.

L'Hospital de Torrevella serà el segon hospital del conegut com a model Alzira que torne a la gestió pública, després del de La Ribera. En l'agenda està ja la reversió de l'Hospital de Dénia, on la concessió privada venç el 2023.

La consellera ha defensat aquesta postura durant la reunió que ha mantingut amb el comissionat i el futur equip directiu del departament per a analitzar la situació assistencial després que s'hagen denunciat acomiadaments i una reducció de l'activitat, amb cites postposades o anul·lades, just abans de la reversió. En aquest sentit, Barceló ha traslladat un missatge de tranquil·litat ja que “s'analitzarà la situació amb l'objectiu de desplegar un pla estratègic que permeta normalitzar l'activitat en el menor temps possible”.

En el termini màxim de tres mesos, a partir del dia 16 d'octubre de 2021, el personal estatutari fix que, en el seu moment, va ser declarat en la situació administrativa de serveis sota un altre règim jurídic a tenor del que disposa l'art 65 de l'Estatut Marc, o en la situació administrativa d'excedència per prestació de serveis en el sector públic, de conformitat amb l'art. 66 de la mateixa llei, haurà de manifestar si opta per continuar amb la condició de personal laboral a extingir, o per reingressar en la condició de personal estatutari fix.

També et pot interessar

stats