Avís per granís esta vesprada de dimarts en diverses comarques de l'interior

La franja costanera tornarà a tindre una nit bascosa, amb mínimes elevades i molta humitat

Vista d'Alcoi des de la serra de Mariola, un dels punts del territori on no s'ha vist el sol des de fa onze dies
Vista d'Alcoi des de la serra de Mariola, un dels punts del territori on no es descarten tempestes de granís aquesta vesprada / À Punt NTC

Els Ports, l’Alt Maestrat, la Vall de Cofrents-Aiora i l’entorn de la serra de Mariola poden tindre aquesta vesprada la visita indesitjada del granís, que es preveu que acompanye les tempestes seques que travessaran la Comunitat Valenciana, des de l’interior fins a la costa.

Quan la calor està donant una treva i es recuperen les temperatures més acostades a les habituals de ple estiu, sembla que les tempestes no deixaran precipitacions importants, però sí que aniran acompanyades de granís i de fortes ràfegues de vent.

De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia, l’Aemet, ha decretat l’avís groc per tempestes, que poden anar acompanyades de granís en diverses comarques interiors.

captura 2022 07 26 MIGDIA JC CV Avisos 2D
captura 2022 07 26 MIGDIA JC CV Avisos 2D / À Punt Oratge

El pronòstic apunta que les tempestes trencaran la calma dels últims dies i seran probables entre les quatre i les nou de la vesprada. Després deixaran pas a una nit tranquil·la, encara que molt bascosa per les altes temperatures i l’elevada humitat, com les últimes que hem deixat enrere.

De fet, la nit de dilluns no s’ha baixat dels 27 graus a observatoris de la franja costanera i s’ha viscut el que es considera una nit tòrrida. La ciutat de València ha tingut aquest dimarts la matinada més càlida des del 1937.

Des d’aleshores, només hi ha hagut una altra nit, de juliol del 2015, en què les mínimes no hagen baixat dels 27 graus, com ha recordat l’Aemet. A Alacant les mínimes s’han situat prop d’aquesta xifra, mentre que a Castelló de la Plana el termòmetre ha baixat una miqueta més, fins als 24 graus.

Aquestes temperatures, unides a la humitat relativa considerable, han convertit la matinada de dimarts en una de les més bascoses de les últimes setmanes, en què ha resultat difícil, en molts casos, agafar el son.

També et pot interessar

stats