El govern espanyol confirma el quinzé assassinat masclista en 2021

La meitat de les dones assassinades enguany han mort durant el mes de maig, i una quarta part havien denunciat

Telèfon d'assistència per atendre la violència de gènere
Telèfon d'assistència per a atendre la violència de gènere / À Punt

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dimarts la naturalesa masclista del crim que diumenge va acabar amb la vida d’una dona de 40 anys, a Alovera (Guadalajara).

Aquesta és la víctima mortal número 15 de la violència de gènere en el 2021 a Espanya i la número 1.093 des que van començar a elaborar-se les estadístiques en 2003. A més, és la huitena durant el mes de maig, una xifra mensual que no s’assolia des d’agost passat, el mes de 2020 en què més feminicidis registren les estadístiques oficials.

La dona havia denunciat el seu presumpte agressor per violència en 2006. Quatre de les dones assassinades enguany ho havien fet -un 26,7%-, les quatre mortes durant l’últim mes. 

Des que va acabar l’estat d’alarma la violència de gènere s’ha cobrat la vida de set dones i el fill d’una d’elles, quasi la meitat de les 15 víctimes que contemplen les estadístiques oficials del govern espanyol. 

El president del govern, Pedro Sánchez, ha fet una crida a tots els partits polítics i a totes les institucions per a acabar amb la violència masclista i ha enviat el seu afecte a la família de la dona assassinada a Guadalajara.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va admetre que calia revisar el protocol de prevenció i protecció a les víctimes: en una entrevista a À Punt, després de l’assassinat a una dona a Sagunt, la primera enguany que havia interposat denúncia prèvia. Ara Montero ha assegurat que treballaran sense descans en totes les institucions per erradicar la violència masclista. 

També han condemnat els fets la vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, que ha subratllat que negar que existeix la violència masclista "és negar la realitat de més de la meitat de la nostra societat i el dret de les dones a viure en llibertat", i les presidentes del Congrés i del Senat, Meritxell Batet i Pilar Llop.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600 000 016. 

També et pot interessar

stats