El govern espanyol confirma la investigació fiscal al rei emèrit Joan Carles I

L’Agència Tributària comprovarà si les declaracions complementàries per valor de cinc milions d’euros s’han fet correctament

El rei emèrit en una imatge d'arxiu
El rei emèrit, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha confirmat que l'Agència Tributària ha obert una investigació fiscal al rei emèrit, Joan Carles I, sobre les dues regularitzacions tributàries fetes per valor de cinc milions d'euros.

El pas que ha fet l'Agència Tributària té com a objectiu comprovar si les dues declaracions complementàries de Joan Carles I s'han fet correctament. Per a això, li ha reclamat documentació patrimonial i financera.

Malgrat aquesta investigació i la que du a terme la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre les suposades irregularitats comeses pel pare de Felip VI al fisc, Calvo ha subratllat que l'emèrit "no ha fugit" a la Unió dels Emirats Àrabs, on es va traslladar el 3 d'agost de 2020.

Segons Calvo, el rei emèrit "tornarà quan necessite o vulga tornar", però ha insistit que "en aquest moment no té cap situació de la qual respondre davant de la justícia".

Dues regularitzacions per valor de cinc milions d’euros

Per evitar ser acusat de delicte fiscal, Joan Carles I va fer una primera regularització tributària al desembre, per valor de 678.393 euros per les donacions rebudes per un empresari mexicà i una segona al febrer de 4,3 milions pel pagament de viatges i despeses personals del seu cosí Álvaro d’Orleans.

Calvo ha considerat justificat que l'Estat pague les despeses dels tres ajudants que estan amb Joan Carles I a Abu Dhabi, però ha aclarit que "la seua estada no es finança amb recursos públics".

També et pot interessar

stats