Patrimoni Nacional assumeix els costos dels assistents de Joan Carles I a Abu Dhabi

El rei emèrit disposa d’aquest personal des que va assumir la prefectura de l'Estat el 1975.

Patrimoni Nacional assumeix els costos dels assistents de Joan Carles I a Abu Dhabi
Patrimoni Nacional assumeix els costos dels assistents de Joan Carles I a Abu Dhabi

El govern espanyol ha informat que el rei emèrit Joan Carles I continua disposant d’assistents personals, d'acord amb el que es preveu en la legislació actual, i el cost l’assumeix Patrimoni Nacional, a petició de la Casa del Rei.

Fonts de la Moncloa han justificat d'aquesta manera a l'agència Efe que el rei emèrit continue comptant amb aqueixa mena d'assistents, després que el diari digital ElDiario.es haja publicat que Patrimoni Nacional paga els sous i els viatges del personal desplaçat als Emirats Àrabs Units per a assistir Joan Carles I. En concret, són tres els ajudants de cambra dels quals disposa a Abu Dhabi.

Joan Carles I té aquest tipus assistents des que va assumir la prefectura de l'Estat el 1975 i han subratllat que els ha continuat mantenint des que va abdicar el 2014 "d'acord amb el que es preveu en la legislació vigent".

Aquest personal eventual i laboral presta servei en la prefectura de l'Estat i segueix les indicacions i orientacions que es fan des de la Casa del Rei. D'acord amb això, a més de les comissions de servei, s'abonen les seues nòmines d'acord amb el que es disposa en la llei de pressupostos generals de l'Estat.

Per part seua, Patrimoni Nacional ha confirmat que s'encarrega de pagar a aquest personal en estar adscrit a ells, però ha especificat igualment que és la Casa de Rei qui decideix a quines tasques els dedica.

També et pot interessar