Joan Carles I paga més de quatre milions en una nova declaració davant l’Agència Tributària

El diari El País avança que aquesta segona regularització està relacionada amb vols d'una companyia de jet privats pagats fins al 2018.

Imatge d'arxiu del rei emèrit Joan Carles I
Imatge d'arxiu del rei emèrit Joan Carles I / Europa Press

El rei emèrit Joan Carles I ha pagat més de quatre milions d’euros a l’Agència Tributària per a regularitzar la seua situació fiscal, segons ha avançat el diari El País de fonts coneixedores de l'operació, i també el diari El Español. Es tracta de la segona regularització després que en desembre pagara 680.000 euros.

En concret, el rei emèrit ha presentat una declaració voluntària davant l'Agència Tributària per huit milions d'euros en concepte de vols d'una companyia de jet privats pagats fins al 2018 per la fundació Zagatka, propietat d'Álvaro d'Orleans, segons el diari.

El rei emèrit ja va presentar una declaració davant l'Agència Tributària per a regularitzar la seua situació fiscal el mes de desembre passat, quatre mesos després de la seua eixida d'Espanya, en relació a l'ús de targetes bancàries per part de Joan Carles I i els seus familiars amb fons opacs de l'empresari mexicà Allen Sanginés, que està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem.

Fonts de la Casa Reial han assenyalat a Efe que no faran cap comentari sobre aquest tema i es remeten a la defensa del rei emèrit, l'advocat Javier Sánchez-Junco.

El rei emèrit es troba des d'el mes d'agost passat a Abu Dhabi, on va viatjar davant la repercussió pública de "uns certs esdeveniments passats" de la seua vida privada i per a facilitar al seu fill, Felip VI, la tranquil·litat i l'assossec que requereix l'exercici de les seues funcions, explica la Casa Reial.

També et pot interessar

stats