Montero veu l'actitud del rei emèrit "reprotxable i gens edificant"

La portaveu del govern i ministra d'Hisenda espera que el rei Joan Carles I no presente més regularitzacions fiscals.

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, espera que el rei Joan Carles I no presente més regularitzacions fiscals, perquè aquestes han de "ser completes i veraces". A més, ha criticat l'actitud "reprovable, reprotxable i gens edificant" per part de qui va ser cap de l'Estat.

En una entrevista en la Cadena SER, Montero ha mostrat la seua confiança en el fet que "al final, les qüestions" relacionades amb la situació fiscal de l'emèrit "es reconduïsquen pel camí que mai es degué perdre".

Així, preguntada per la situació actual de les investigacions, la titular d'Hisenda ha reconegut que és "incòmode" parlar "del tema" perquè "està prohibit" referir-se a contribuents.

"El que sí que li puc dir és que en casos que són similars el que es fa és un procés d'investigació que permeta concloure que aquestes regularitzacions o declaracions extemporànies compleixen els criteris de ser completes i veraces", ha explicat.

En aquesta línia, Montero ha assenyalat que en "algunes circumstàncies" el seu departament actua d'"auxili judicial". "Crec que pot entendre el que vull dir. Més enllà dels esbrinaments de l'Agència Tributària, a la disposició de la justícia per a fer i sol·licitar tot allò que consideren convenient per a aclarir qüestions", ha resolt.

També et pot interessar

stats