El rei emèrit s'enfronta a una nova investigació: Hisenda inspecciona si ha complit les seues obligacions

L'Agència Tributària obri una inspecció per a verificar si està al corrent de les seues obligacions i li reclama nombrosa documentació patrimonial i bancària

El rei Joan Carles I en una imatge d'arxiu
El rei Joan Carles I en una imatge d'arxiu / Europa Press

El rei emèrit s'enfronta a una nova investigació, en aquest cas per part de l'Agència Tributària, ja que Hisenda li ha obert una inspecció per a verificar si ha complit els seus compromisos fiscals. A Joan Carles I se li ha reclamat nombrosa documentació patrimonial i bancària, segons han avançat aquest dimecres El Español i la Cadena SER.

També li han demanat més informació sobre les despeses de la fundació que gestiona el seu cosí Àlvar d'Orleans-Borbó, qui va sufragar vols privats de l'emèrit per valor de 8 milions d'euros.

Hisenda ha comunicat a Joan Carles I l'obertura d'una inspecció tributària sobre les seues últimes regularitzacions voluntàries. Joan Carles va abonar el mes de març 4,4 milions d'euros de manera voluntària per tal de regularitzar la seua situació amb Hisenda. Al desembre, ja havia regularitzat quasi 800.000 euros més.

La ministra d'Hisenda María Jesús Montero ja va avançar que, com amb qualsevol altre contribuent, s'estava comprovant si la regularització presentada per l'emèrit és "completa i veraç". Encara que el rei resideix ara als Emirats Àrabs, té obligació de respondre i aportar les dades complementàries que se li reclamen per a comprovar la veracitat del pagament efectuat i si aquest és complet.

També et pot interessar

stats