La Generalitat s'obri a endurir les restriccions la pròxima setmana

Oltra avança que hi haurà una reunió interdepartamental "per a revisar les mesures i dictar aquelles que calga per a protegir la salut i la vida de les persones"

Mónica Oltra, aquest divendres
Mónica Oltra, aquest divendres / À Punt NTC

La Generalitat decidirà la setmana que ve si amplia, retalla o modifica les actuals mesures restrictives per tal de combatre la pandèmia. Tot dependrà de l'evolució d'una pandèmia que a hores d'ara supera els 408 casos per cada 100.000 habitants. Ho ha confirmat la portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, en acabar el ple del Consell.

Aquestes qüestions es decidiran en la reunió interdepartamental de la setmana que ve. "Hi haurà interdepartamental per a revisar les mesures i dictar aquelles que calguen per a protegir la salut i la vida de les persones", ha dit Oltra.

I és que el coronavirus s'escampa sense fre per la costa i amb cada nova actualització de dades municipals els registres creixen. Des de Vinaròs fins a Santa Pola, tots els municipis del litoral, excepte Cabanes, Xilxes, l'Alfàs del Pi i Elx, estan ja en risc extrem. Ara per ara només resisteixen les platges del Baix Segura.

D'altra banda, la portaveu del Consell també ha indicat que la setmana que ve arribaran 200.000 vacunes més "per a accelerar la vacunació de manera que arribe més ràpidament als trams d'edat dels més joves". Segons ha explicat, hi haurà un increment setmanal de vacunes "fins a 1,2 milions al setembre".

A més, ha recordat que el govern espanyol compensarà la Comunitat Valenciana pel dèficit de vacunes produït pels desplaçats i perquè es mantenia el criteri de distribució que beneficava als territoris amb població més envellida, quan ara ja s'està vacunant la població més jove.

La vacuna no ens converteix en superherois, el que sí que fa és temperar els efectes de la malaltia" Mónica Oltra - Portaveu del Consell

De tota manera, Oltra ha insistit que "la vacunació no evita el contagi", que no eximeix de seguir les prescripcions sanitàries de prevenció i que la prudència de la gent segueix sent "fonamental". "La vacuna no ens converteix en superherois, el que sí que fa és temperar els efectes de la malaltia".

Més rastrejadors i professionals sanitaris

La portaveu del Consell també ha destacat que Sanitat ha contractat 450 rastrejadors per a "reforçar el seguiment dels casos de Covid-19 i alleugerir la càrrega de treball dels equips d'atenció primària". També hi ha 50 rastrejadors de l'exèrcit i es fixaran dispositius centralitzats de testatge per a descongestionar els centres de salut.

A més, hi ha 7.300 nous contractes del reforç de vacances d'estiu, dels quals 2.000 aniran a atenció primària, i s'han renovat 6.053 contactes Covid, dels quals 2.100 són d'atenció primària, segons ha apuntat Oltra.

També et pot interessar

stats