La Generalitat obri dijous el servei de cita prèvia per a obtindre l'Abonament Temporal Jove Gratuït

La sol·licitud es podrà fer en les webs de Metrovalència i TRAM d’Alacant, i per a Castelló de la Plana de forma presencial a l’oficina del carrer Carcaixent

Imatge d'arxiu d'una parada de tramvia de Metrovalencia
Imatge d'arxiu d'una parada de tramvia de Metrovalència / GVA

La Generalitat obri dijous el servei de cita prèvia per a aconseguir l'Abonament Temporal Jove Gratuït en les webs de Metrovalència i TRAM d’Alacant, mentre que a Castelló de la Plana es podrà tramitar de forma presencial.

La Generalitat obri aquest dijous a les 9:00 hores el servei de cita prèvia en línia en les webs de Metrovalència i TRAM d’Alacant per a obtindre l'Abonament Temporal Jove Gratuït anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, dirigit a joves de fins a 30 anys. Aquest tràmit es podrà realitzar en línia durant tot el període de vigència de la mesura.

Aquesta targeta es podrà utilitzar des del pròxim 9 d'octubre i fins al 31 de desembre en els serveis de transport de Metrovalència, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i Metrobús. A València, l'Abonament Temporal Jove Gratuït inclou els serveis de metro, tramvia i Metrobús. 

Per a aconseguir la targeta en Metrovalència i TRAM d’Alacant és necessari sol·licitar cita prèvia als seus webs, introduir el DNI i seleccionar una estació en la qual recollir la targeta a partir del divendres, 7 d'octubre, mentre que qui use el TRAM de Castelló podrà recollir el seu títol en l'oficina del carrer Carcaixent, 1 a partir del dia 7 d'octubre. S’ha triat un sistema telemàtic a València i Alacant a causa del volum de sol·licituds previstes.

Tots els ciutadans i ciutadanes, menors de fins a 30 anys, que vulguen beneficiar-se d'aquesta iniciativa han de sol·licitar la targeta, independentment que compten amb una altra mena d'abonament personalitzat.

Aquesta mesura complementa totes altres iniciatives d'estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat enguany, com ara la targeta SUMA en l'àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; la simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant; el transport gratuït els diumenges de maig i agost; i el descompte addicional d'un 30% des de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre.

Descontent per la tardança en obrir el sistema

La gratuïtat del transport per al jovent, que es va anunciar el passat 27 de setembre, comença el Nou d’Octubre, però fins a aquest dimecres no s’havia posat en marxa cap mecanisme per a obtindre la targeta que permetrà beneficiar-se d’aquesta mesura.

Aquesta tardança a posar en marxa el servei de cita prèvia per a gestionar i arreplegar el nou abonament ha causat malestar i descontent entre una bona part dels usuaris i usuàries, que han manifestat la insatisfacció a través de les xarxes socials. 

Així alguns critiquen la falta d’informació i el retard en posar en marxa el servei.

Mentre que altres vaticinen que, si no es comença l’expedició de targetes prompte, es col·lapsarà el sistema i, fins i tot, hi haurà gent que no podrà tindre l’abonament a temps per a començar a utilitzar-lo el 10 d’octubre. 

També et pot interessar

stats