El TRAM d'Alacant abaixarà els preus fins a un 50% a partir d'aquest divendres

Durant les Fogueres hi haurà un operatiu especial amb servei durant les 24 hores

Usuaris al TRAM d'Alacant
Usuaris al TRAM d'Alacant / Europa Press

La reducció de fins al 50% de les tarifes del TRAM d'Alacant s'aplicarà a partir d'aquest divendres 17, coincidint amb l'inici de Fogueres, amb la finalitat d'afavorir l'ús d'aquest mitjà de transport. A més, durant les festes hi haurà un operatiu especial amb servei durant les 24 hores.

En concret, es reduirà el nombre de tarifes aplicables (una, dues o tres zones) en les quals els bons de deu viatges costaran 8, 12 i 20 euros, respectivament, fet que suposa una baixada de preus de fins al 50% en funció de l'origen i la destinació.

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de mantindre una reunió amb la consellera de Mobilitat, Rebeca Torró, i la directora gerent de Ferrocarrils (FGV), Anaïs Menguzzato, en la qual s'ha presentat el pla zonal del TRAM.

Puig ha assegurat que la reducció dels preus beneficiarà a tots els usuaris del transport públic, amb l'objectiu de fer costat a les famílies davant de l'augment de l'ampliació. En aquesta línia, ha advocat perquè l'àmbit públic i el privat realitzen tots els esforços possibles per a contindre els preus, així com per a avançar en la descarbonització.

També ha ressaltat el "gran èxit" de la gratuïtat del transport públic de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) els diumenges, una iniciativa que ha propiciat un increment d'entre el 40 i el 50% del nombre de viatgers.

Al costat de la baixada de preus, la Generalitat ultima un operatiu especial per a Fogueres 2022, similar al de les anteriors abans de la pandèmia, amb la finalitat de donar servei les 24 hores davant de l'elevada demanda de viatgers prevista. En les últimes festes va haver-hi més de 450.000 usuaris en el TRAM.

De sis a tres zones

D'altra banda, el pla del tramvia d'Alacant se simplificarà i passarà de sis a tres úniques zones, que seran més grans i tindran més cobertura, amb la intenció que el seu ús siga més senzill i còmode. Aquestes àrees es correspondran amb les tres comarques per les quals circula el TRAM: l'Alacantí, la Marina Baixa i la Marina Alta.

Aquesta mesura permet aconseguir una homogeneïtzació dels preus d'FGV en les seues explotacions de València i Alacant per a promoure la igualtat. Es preveu beneficiar 700.000 veïns potencials usuaris del TRAM de tretze localitats, xifra que augmentarà notablement a l'estiu perquè ciutats com Dénia quintupliquen la seua població.

Paral·lelament, la Generalitat ha començat a establir contacte i treballar amb ajuntaments, operadors de transport interurbans i de rodalia per a ampliar la zona TRAM i expandir-la al conjunt de l'àrea metropolitana d'Alacant.

Més d'un milió de viatges en un mes

Com a balanç, el TRAM ha superat per primera vegada el milió de desplaçaments en un mes, resultat que no s'aconseguia des d'abans de la pandèmia. Al maig es va registrar un augment del 18% de viatgers respecte al mateix mes del 2019.

Durant els diumenges de maig, a Alacant es van desplaçar més de 155.000 persones utilitzant el TRAM. Per a donar resposta a aquest augment de demanda hi ha més circulacions en hores punta, amb control d'aforament en algunes estacions i reforç del personal de seguretat.

També et pot interessar

stats