La Generalitat destinarà 250.000 euros per fer front a la crisi sanitària a l'Índia

A través del Comité d'Ajuda Humanitària d'Emergència, el govern se suma al projecte Oxigen per a l'Índia

La consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo en la reunió amb el Comitè Permanent d'Ajuda Humanitària d'Emergència de la Comunitat Valenciana
La consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, en la reunió amb el Comité Permanent d'Ajuda Humanitària d'Emergència de la Comunitat Valenciana / Conselleria de Cooperació

La Conselleria de Cooperació ha acordat aquest divendres amb el Comité Permanent d'Ajuda Humanitària d'Emergència de la Comunitat Valenciana (CAHE), destinar 250.000 euros al projecte Oxigen per a l'Índia per a ajudar el país a fer front a la greu crisi sanitària provocada per la Covid-19. Per mitjà de la Fundació Vicente Ferrer, es dotarà de recursos sanitaris d'oxigenoteràpia i atenció mèdica adequada a pacients de coronavirus a l'Hospital de Bathalapalli.

A més, la Diputació de Castelló s’ha compromés a fer una aportació de 15.000 euros a aquest projecte. Els ajuntaments de València, Castelló i Museros, a més de Caixa Rural Albal, han assegurat que estudiaran possibles col·laboracions econòmiques.

L’Índia, epicentre global de la pandèmia 

Des del passat mes d'abril, l'Índia ha registrat més de 300.000 casos diaris per una variant més virulenta del virus SARS-CoV-2, en un país amb un dels sistemes sanitaris més precaris del món i on més de 175 milions de persones viuen sota el llindar de pobresa extrema.

L'emergència actual i el confinament total han deixat en situació crítica el país, amb 4.000 morts diàries. La necessitat d'oxigen és la màxima prioritat d'aquesta crisi sanitària. Els recursos del país per a obtindre material d’oxigen, imprescindible per a l'atenció als  pacients de coronavirus en situació crítica, no són suficients.

També et pot interessar

stats