La pandèmia es descontrola a l’India amb 360.000 nous contagis en 24 hores

A més, la variant anomenada "doble mutant" que s’ha estés per tot el país sembla ser resistent a les vacunes

La pandèmia es descontrola a l’India amb 360.000 nous contagis en 24 hores
28 d'abril 2021 - 17:10

L’Índia és, actualment, el país més colpejat per la Covid-19, sobretot des que la nova variant, anomenada "doble mutant", ha causat 360.000 nous contagis només en les últimes 24 hores. Per a fer-se'n una idea, a la Comunitat Valenciana s’han registrat 389.850 contagis des que va començar la pandèmia fa més d’un any.

Amb aquest ritme de contagis, la situació és crítica: els llits dels hospitals estan plens, falta oxigen, medicaments i la vacunació no avança al ritme esperat. A més, les morts són tan elevades que els cadàvers directament es cremen a les autopistes, carreteres i, fins i tot, als estadis de criquet.

Preocupa sobretot la nova variant del virus, que contagia fins i tot les persones que ja estan vacunades. Segons ha comentat a À Punt el director de Somriures de Bombai, a l’índia, Jaume Sanllorente, diverses persones del seu equip s’han contagiat després d’haver rebut les dues dosis de la vacuna i han hagut de ser hospitalitzades.

La preocupació arriba fins a terres valencianes, ja que hi ha població índia vivint ací que observa amb por el desenvolupament de la pandèmia a casa seua. És el cas d’Anuar, propietari d’un restaurant de Montcada, que ens ha explicat com les diferències econòmiques condicionen la forma d’enfrontar-se a la malaltia, i que el que més preocupa ara mateix a la major part de la ciutadania és sobreviure. A més, ha denunciat que, des del principi, el govern de l’Índia ha ocultat informació.

Pel que fa a l’extensió de la variant índia, l'OMS ha confirmat que s'ha detectat en dèsset països, entre ells huit europeus. Així, Espanya, França i el Regne Unit han decidit imposar una quarantena a qui arribe d’aquest país, i mentre que a casa nostra se n'investiga un possible cas.

També et pot interessar

stats