Sanitat investiga un possible cas de la variant índia a l'Hospital General de València

Les autoritats sanitàries asseguren que es tracta d'un únic cas i sota control, ja que la pacient està en aïllament

L'Hospital General de València, en una imatge d'arxiu
L'Hospital General de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal investiga un possible contagi de la variant índia del coronavirus a l'Hospital General de València, que si es confirma seria el primer de què es té constància a la Comunitat Valenciana.

Fons sanitàries han avançat a À Punt que les primers anàlisis per a seqüenciar el virus han revelat que no coincideix amb les variants conegudes.

Les sospites venen perquè la germana de l'afectada, que està en situació d'aïllament, havia viatjat recentment a l'Índia.

Les mateixes fonts apunten que els resultats definitius encara tardaran uns dies i que si es confirma la relació amb la nova variant, es tractaria d'un únic contagi, que està sota control i en aïllament.

Es creu que la mutació índia és més contagiosa que la soca original de Wuhan i que està darrere del repunt de contagis a l'Índia, que pateix els pitjors registres des del començament de la pandèmia. Tanmateix, alguns experts consideren que és menys contagiosa que la variant britànica i que aquesta última podria estar fent de mur de contenció per a evitar l'entrada de l'altra a Europa.

També et pot interessar

stats