L'Índia supera els 300.000 casos diaris de Covid-19 i un nou rècord de morts, 2.104 en 24 hores

La segona nació amb més contagis del món ha experimentat la major pujada d'infeccions en les últimes setmanes enmig del col·lapse sanitari

Familiars amb equips de protecció assisteixen al funeral d'un home, que va morir a causa del coronavirus en un crematori a Nova Delhi, l'Índia
Familiars amb equips de protecció assisteixen al funeral d'un home mort per coronavirus en un crematori a Nova Delhi, l'Índia / Adnan Abidi (Reuters)

L'Índia ha superat la barrera dels 300.000 casos diaris de coronavirus, a més de registrar un nou rècord de morts amb 2.104 morts en l'última jornada, un nou pic d'aquesta virulenta segona onada que travessa la nació asiàtica enmig del col·lapse sanitari. Segons les dades del Ministeri de Salut, el país ha informat de 314.835 nous positius diaris, fet que eleva el total des de l'inici de la pandèmia fins als 15,9 milions i 184.657 morts.

La segona nació més afectada, per darrere dels Estats Units (amb 31,8 milions de casos), ha experimentat la major pujada d'infeccions del món en les últimes setmanes en el marc d'una segona onada de la pandèmia, i des de fa una setmana apunta més de 200.000 contagis diaris.

Les autoritats de les regions més afectades, com Maharashtra i Nova Delhi, han destacat problemes amb la disponibilitat d'oxigen i de medicaments per a tractar la malaltia, a conseqüència de la saturació en el sistema de salut.

Aquest abrupte ascens de casos ha obligat la capital, com també altres regions del país, a imposar un confinament total de la població d'una setmana, que conclourà, en principi, dilluns que ve.

L'Índia veu en la campanya de vacunació la principal eina per a acabar amb la pandèmia en aquest país de més de 1.350 milions d'habitants. Dimarts passat, el govern central va anunciar que des de l'1 de maig permetrà que es vacune tota la població major de 18 anys i que, a més, liberalitzarà els preus de les vacunes amb la intenció d'augmentar-ne la producció i la disponibilitat.

Fins al moment, el país ha administrat prop de 132 milions de dosis des que començara la campanya de vacunació al gener, 2,2 milions en les últimes 24 hores.

També et pot interessar

stats