La pandèmia deixa un nou rècord a l'Índia: més de 200.000 contagis en un dia

Els casos s'hi han disparat un 70% l'última setmana i ja se superen els 14 milions de persones infectades des de l'inici de l'emergència sanitària

Diverses persones fan cua per a entrar a l'estació Lokmanya Tilak Terminus (Bombai), aquest dimecres
Diverses persones fan cua per a entrar a l'estació Lokmanya Tilak Terminus (Bombai), aquest dimecres / Niharika Kulkarni (Reuters)

La pandèmia de coronavirus continua totalment descontrolada a l'Índia. Aquest país asiàtic encadena rècord rere rècord en les xifres d'incidència. Aquest dijous ha superat per primera vegada la barrera dels 200.000 casos de Covid-19 detectats en només una jornada. Un nou pic en aquesta segona onada que el manté com el segon més colpejat del món per la crisi sanitària amb més de 14 milions de persones contagiades, segons el recompte independent elaborat per la Universitat Johns Hopkins. Només està per darrere dels Estats Units, que ja supera els 31,4 milions. 

El Ministeri de Salut de l'Índia ha reportat les últimes 24 hores 200.739 nous positius entre la població i 1.038 morts. Per tot el país es repeteixen les escenes de morgues abarrotades o cadàvers en l'exterior dels hospitals, mentre els espais de cremació continuen sobresaturats en territori que ja comptabilitza 173.123 decessos des de l'inici de la pandèmia.

Alguns estats, com l'occidental de Maharashtra, el més afectat de tots, han imposat ja dures restriccions, pròximes al confinament total, que permeten només el moviment de certs grups professionals considerats fonamentals.

Precisament, en el seu informe setmanal publicat aquest dimarts, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) alertava que la corba epidèmica del coronavirus continua a l'alça per setena setmana consecutiva, i que s'han detectat més de 4,5 milions de casos. Els increments més grans d'incidència es donen al sud-est asiàtic, especialment a l'Índia, que va informar durant aquest període de 873.296 nous contagis. És un 70% més que la setmana anterior. 

El Ministeri de Salut indi ha informat en un comunicat que per a "evitar el pànic" sobre la disponibilitat d'oxigen als centres sanitaris, amb què es tracta els pacients de coronavirus, s'han pres diverses mesures que garantiran el subministrament en tot el país. Entre d'altres, s'ha incrementat al 100% la capacitat la producció d'oxigen, a més d'utilitzar les reserves de les fàbriques d'acer, o facilitar el transport entre les zones menys afectades i les més necessitades. 

Les autoritats continuen insistint que una de les claus per a tractar de controlar la segona onada, que s'ha disparat des dels esperançadors menys de 9.000 casos diaris al febrer, és incrementar les proves per a detectar i aïllar els infectats. Paral·lelament, la campanya de vacunació continua avançant com l'única eixida aparent, almenys a llarg termini, de la crisi sanitària. S'ha batejat com la major del món, amb més de 114 milions de dosis administrades des del gener, de les quals 3,3 milions s'han subministrat només en l'última jornada.

També et pot interessar

stats