L'Índia comença la campanya de vacunació més massiva del món

L'OMS ha confirmat que el 95% de les dosis de la vacuna s'han administrat en només 10 països.

VÍDEO | L'Índia comença la campanya de vacunació més massiva del món

L'Índia, el país més poblat del món i el segon més afectat per la pandèmia, després dels Estats Units, ha començat aquest dissabte la campanya de vacunació més massiva del planeta. Segons els plans del govern, a començaments d'agost 10 milions de persones haurien d'haver rebut la vacuna, tot i que la població total del país arriba als 1.350 milions.

La campanya s'ha iniciat en uns 3.000 punts del país, on es preveu immunitzar més de 300.000 sanitaris en aquesta primera jornada. Ara mateix, l'Índia administra la vacuna d'AstraZeneca i una altra elaborada al seu territori.

Des de l'Organització Mundial de la Salut arriba l'advertència que només 10 països concentren el 95% del total de les vacunes que s'han administrat fins ara. El director executiu de la institució, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat solidaritat als països més rics, i que la vacuna arribe a tots els racons del planeta en 100 dies.

També, el secretari general de l'ONU, António Guterres, ha insistit a dir que cap país pot derrotar la Covid en solitari. A més, ha recalcat que aquest "nacionalisme de vacunes" és contraproduent i endarrerirà la recuperació global.

Per la seua banda, el president electe dels Estats Units, Joe Biden ha assegurat que vacunarà 100 milions de persones en els primers dies de govern, i que prioritzarà els grups amb una major incidència del virus, com la població llatina, negra i els natius americans.

La xifra mundial de morts per coronavirus va arribar als dos milions aquest divendres, poc més d'un any després de la detecció del virus a la ciutat xinesa de Wuhan.

També et pot interessar