La Generalitat avança cap a una aliança pel finançament amb Andalusia després de l'acord amb les Balears

Un pacte amb Andalusia i les Balears sumaria quinze milions de persones demanant un canvi del model de finançament

Els responsables d'Hisenda d'Andalusia i la Comunitat Valenciana, amb els consellers al centre, en la reunió que han tingut aquest divendres a València
Els responsables d'Hisenda d'Andalusia i la Comunitat Valenciana reunits el passat juliol / Conselleria d'Hisenda

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, es reuniran al setembre per a reclamar un canvi de finançament. Així ho ha confirmat el director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional, Jorge Alarte, que ha explicat que la Generalitat avança en el camí per a aconseguir un nou model de finançament amb el diàleg amb altres comunitats autònomes, tot destacant que un pacte amb Andalusia i les Balears sumaria quinze milions de persones reclamant un canvi del model de finançament.

L’objectiu és disposar, abans que acabe 2021, d'una proposta de model “molt més igualitari, just i equilibrat”. Segons Alarte, “tenim contactes oberts amb pràcticament totes les comunitats, tots els territoris i tots els colors polítics”, i ha afegit que s'ha establit un calendari per a “incrementar la capacitat de convicció política” perquè al novembre el Govern d'Espanya presentarà una part del nou model de finançament.

L'èxit de l'última cimera bilateral entre la Comunitat Valenciana i les Illes Balears ha sigut un dels avanços esmentat per Alarte en aquesta línia iniciada per Ximo Puig per a estendre el diàleg sobre el nou model.

Així mateix, el responsable de les Relacions amb les Comunitats Autònomes ha qualificat de “vital” per als interessos de la Comunitat Valenciana comptar amb un nou sistema de finançament que “atenga el tracte desigual i injust que històricament ha patit la Comunitat Valenciana”, i ha incidit en el fet que el nou model permetrà disposar de més recursos cosa que repercutirà en “més sanitat pública i de millor qualitat, més educació pública i més polítiques socials”.

També et pot interessar

stats