Gàtova busca relleu per al seu forn centenari

El municipi s’ha quedat sense ningú que porte el negoci, un símptoma més del despoblament de les comarques de l'interior

El forn d'Amparo, a Gàtova, s'ha quedat sense relleu generacional / À Punt NTC

Gàtova, al Camp de Túria, busca algú que es faça càrrec del seu forn centenari de forma imminent després de la jubilació de la fornera, que ha deixat aquest municipi sense un servei fonamental per al veïnat, ja que és part de la seua identitat. El tancament del negoci és un símptoma més del despoblament de les comarques de l'interior. 

La propietària de l’establiment és Amparo Bohigues, hereva de quatre generacions de forners, que no hi treballa, però el lloga des de fa vint anys. Ella millor que ningú sap de les bondats d'aquest ofici sacrificat i ha assegurat que “el forn no dona res. Són les mans”.

Tot i que el municipi té el subministrament assegurat per uns forners de Manises tres voltes per setmana, per al veïnat la falta d’un negoci propi és un drama. El cas ha arribat a tal punt que el mateix l'Ajuntament s'ha posat en marxa amb facilitats per a rebaixar l’IBI o el lloguer d’un habitatge. 

De moment, no hi ha candidats.

També et pot interessar

stats