La gastronomia de luxe arriba a València en el I Congrés per l'Excel·lència
El 86,5% dels viatgers espanyols assegura haver fet almenys un viatge gastronòmic en els últims dos anys
València acull aquest dilluns el I Congrés per l'Excel·lència especialitzat en gastronomia d'alta gamma. El Congrés compta amb les firmes gastronòmiques de luxe, que s'hi citen per a analitzar el present i els nous paradigmes d'aquesta indústria. La venda de productes i serveis de tipus gurmet ha augmentat, i quatre de cada deu espanyols compren productes d'alimentació prèmium en línia. No debades, la gastronomia suposa una bona part de l'economia. En paraules de Sandra Andújar, presidenta de la Federació Espanyola del Luxe, representa un 33% del PIB. "El sector ho sap, i per això no deixen d'intentar superar-se. Volem arribar a l'excel·lència a través de l'origen del producte", ha explicat Julián Mármol, xef amb estrela Michelin present en el Congrés.
La gastronomia forma part de la cultura, ens fa buscar noves experiències i, fins i tot, noves destinacions. El 86,5% dels viatgers espanyols assegura haver fet almenys un viatge gastronòmic en els últims dos anys. A Espanya també som focus de gastronomia, i el 15% dels turistes que visiten el país ho fan per la gastronomia i hi gasten un 20% més que el visitant mitjà.
Un gran nivell ens avala, ja que més de 250 establiments espanyols estan inclosos en la Guia Michelin 2023. Una cuina de luxe que tendeix a alimentar els cinc sentits. El sector no pot relaxar-se i continua buscant l'excel·lència i ho fa en congressos, com el que té lloc a València, on el luxe i la gastronomia van agafats de la mà.