La Fiscalia de València obri una investigació per la mort per peritonitis de la xiqueta de Xèrica

La família ha denunciat la falta de proves diagnòstiques en les visites successives al centre de salut de Viver i el servei d'urgències de l'Hospital de Sagunt

Centre de salut de Viver, on va acudir la menor en dues ocasions queixant-se d'un fort dolor i no li van diagnosticar cap problema
En imatge, el centre de salut de Viver, on va acudir la menor en dues ocasions queixant-se d'un dolor fort i no li van diagnosticar cap problema / À Punt NTC

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències per a investigar la mort per peritonitis d'una xiqueta de 12 anys de Xèrica (Alt Palància) després de visites successives al centre de salut de Viver i a l'Hospital de Sagunt (Camp de Morvedre) i sense practicar-li cap prova diagnòstica, segons han denunciat els pares.

El ministeri públic ha incoat diligències penals arran de la denúncia presentada pel Defensor del Pacient, que és independent de la que els pares puguen presentar en els òrgans de justícia. La Conselleria de Sanitat va anunciar una investigació interna en conéixer el cas, que ha provocat el retret del president de la Generalitat.

Els progenitors asseguren que el centre de salut va enviar la menor en dues ocasions a casa, tot i del dolor abdominal de què es queixava i malgrat fer constar els antecedents familiars d'apendicitis. Dies després i atés que no millorava, la van portar a Urgències de l'Hospital de Sagunt, on es va repetir la història: l'enviaren a casa, si bé després d'una analítica de sang. L'endemà Emma va empitjorar. La portaren per tercera vegada al centre de salut, on va perdre el coneixement. Des d'allí fou trasllada a l'Hospital Clínic de València, on va morir abans de ser operada.

Sanitat Universal ja ha facilitat la família de la menor "les dades clíniques de tot el succés" i està a l'espera dels requeriments que li trasllade la Fiscalia per a "mantindre la col·laboració" en la investigació del cas, segons ha informat aquest dimecres el conseller Miguel Miguel Mínguez, que considera que el fatídic desenllaç "va poder ser evitable".

La família, les amistats i el veïnat de Xèrica van guardar aquest dissabte un minut de silenci en record de la jove. "Ens han llevat el més sagrat, una xiqueta, l'han deixada morir", va lamentar la mare visiblement emocionada als mitjans. Va denunciar que s'havia comés "una negligència molt grossa" i van anticipar accions legals perquè la situació no es torne a repetir.

També et pot interessar

stats