La Fiscalia investigarà les amenaces a bars i restaurants per exigir el certificat covid

La Conselleria de Justícia els demana col·laboració perquè no es repetisquen amenaces com les que han patit els propietaris de locals de la Plana Baixa

Els fiscals provincials i la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, a l’esquerra en la reunió que han tingut amb la consellera Bravo i responsables del seu departament
Els fiscals provincials i la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, a l’esquerra, en la reunió que han tingut amb la consellera Bravo i responsables del seu departament / Conselleria de Justícia

La Fiscalia de la Comunitat Valenciana actuarà i investigarà les amenaces contra els responsables de bars i restaurants, entre altres les coaccions que han patit els propietaris d’alguns establiments de Nules i Borriana quan han sol·licitat el certificat sanitari als integrants d’un moviment que es nega a complir amb aquest requeriment. La Fiscalia ha traslladat aquesta intenció a la Conselleria de Justícia, segons han confirmat fonts de la mateixa conselleria.

La Fiscalia responia així a la preocupació que li ha manifestat la consellera Gabriela Bravo, consellera de Justícia, per la situació que travessen els responsables dels establiments d'oci nocturn, així com de bars i restaurants, des que han de demanar el certificat sanitari com a requisit per a accedir-hi.

"No podem admetre de cap manera que aquestes persones, pel fet de complir l'obligació de sol·licitar el passaport covid i la identificació corresponent, hagen de patir amenaces, insults o coaccions", ha advertit Bravo.

Per aquesta raó, la consellera ha sol·licitat als tres fiscals provincials i a la fiscal del Tribunal Superior de Justícia "la màxima implicació de la Fiscalia en la investigació d'aquests fets delictius". Segons Bravo, li han traslladat que "actuaran i investigaran el seguiment necessari perquè cap actuació delictiva quede impune".

Bravo ha fet aquestes declaracions en la reunió preparatòria per a la convocatòria de la comissió mixta amb la fiscal superior de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, a finals de gener.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va manifestar dimecres passat la intenció de la Generalitat de col·laborar amb la Fiscalia si finalment es consideren delicte les coaccions que han patit alguns restauradors de la Plana Baixa. “Defendrem els qui defenen la legalitat”, va advertir el cap del Consell.

La setmana passada, la Policia Local de Nules va aportar a la justícia tota la informació i els vídeos que arrepleguen les amenaces d’un moviment de la Plana Baixa, que s’autodenomina Grup Acció Borriana Nules, que ha coaccionat i ha amenaçat alguns propietaris de restaurants quan els van requerir el certificat covid per a entrar al local, complint així amb la normativa vigent en tot el territori.

També et pot interessar

stats